to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 29.11.2013

πηγή: thepressproject.gr

Κοινωνία

Παρέμβαση Πελεγρίνη ζητά ο Αρβανιτόπουλος

Τη διασφάλιση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, κάλεσε σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο υπ. Παιδείας τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη, ζητώντας επίσης να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να λειτουργήσει το Ίδρυμα και να μην χαθεί το εξάμηνο.



Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο Κ Αρβανιτόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη, του ζήτησε να διασφαλίσει τη λειτουργία του Ιδρύματος, «όπως έχουν κάνει οι πρυτάνεις των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας».

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε μετά τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση της απεργίας, που λήφθηκε δια βοής, και την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στο ΕΚΠΑ όπου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, περίπου 50% των υπαλλήλων προσήλθαν εντέλει στις διοικητικές υπηρεσίες για να εργαστούν. Εξάλλου, κάποιοι από εκείνους που προσήλθαν στην εργασία τους δήλωσαν ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Την πληροφορία διαψεύδει από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων, που υποστηρίζει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων προσήλθε στην εργασία του αφού, μεταξύ άλλων, η απεργία περιφρουρείται. Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική» από παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΜΠ λειτουργούν τέσσερις από τις εννέα σχολές (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών), ενώ οι υπόλοιπες πέντε τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)