to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 28.04.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Παρέμβαση Παπαδήμου υπέρ Βενιζέλου - Σαμαρά

Σε πολιτική παρέμβαση στήριξης προς τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. προχώρησε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.


O Λ. Παπαδήμος, λίγες μόλις ημέρες πριν το στήσιμο της κάλπης και ενώ τα δύο κόμματα μοιάζουν να μην μπορούν να απαγκιστρωθούν από την εξαιρετικά δύσκολη θέση, στην οποία έχουν περιέλθει.

Ειδικότερα, από το βήμα εκδήλωσης των εξαγωγέων με θέμα "Εθνική στρατηγική για εξαγωγές", ο Λ. Παπαδήμος είπε ότι "η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού αναγνωρίζει και γνωρίζει τα ουσιαστικά, πολύπλευρα και διαρκή πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ευρώ, για τη χώρα μας", για να προσθέσει πως "πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με εγρήγορση, ιδίως απέναντι σε κραυγές ευρωσκεπτικιστών, ευρωφοβίας και τάσεις περιθωριοποίησης". Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι "πρέπει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές που μεγιστοποιούν τα οφέλη, αξιοποιούν τις ευκαιρίες και είναι συνεπείς με την ενιαία νομισματική πολιτική που διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών".

Ακόμη, έσπευσε να υποστηρίξει την "αναγκαιότητα" για απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων από το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "αν μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους, θα υπάρξει σταθεροποίηση, βελτίωση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, από το δεύτερο μισό του 2013". Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "η ανταγωνιστικότητα ανακτάται με εφαρμογή του προγράμματος και με τις θυσίες του ελληνικού λαού", ενώ αναφορικά με τις εξαγωγές είπε ότι το 2013 θα έχει ανακτηθεί πλήρως το χαμένο έδαφος, σε σχέση με το 2000.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι Λ. Παπαδήμος ότι η χώρα δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει επαρκώς τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς και του κοινού νομίσματος μετά την είσοδό της στο ευρώ και επιπλέον ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα "άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και αύξηση της χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, καθώς, για το σύνολο της οικονομίας, οι τράπεζες έχουν κομβικό ρόλο και οφείλουν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, να κινηθούν με ταχύτητα και να κινητοποιήσουν πόρους για να στηρίξουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)