to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 14.01.2015

Πολιτική

Παρέμβαση για «ευελιξία» στο Σύμφωνο Σταθερότητας από τον Δημ. Αβραμόπουλο

Ο Δ. Αβραμόπουλος, στη χθεσινή συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε την ανάγκη «ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.


Παρέμβαση για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έκανε στη χθεσινή συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο, ο Ελληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την ανάγκη «ευελιξίας» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην χώρα μας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κάνονες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής.

Ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την επισήμανση για το σύνολο του ευρωπαϊκού Νότου και εξήγησε πως η Κομισιόν πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της στα οικονομικά προγράμματα των κρατών-μελών όχι μόνο τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας αλλά και τις τεράστιες θυσίες των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν γίνει όπως στην Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες, κυρίως του Νότου.

Μάλιστα εκτίμησε ότι αν η «ευελιξία» που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει στη μείωση των ελλειμμάτων, γιατί να μην ενθαρρύνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, προσφέροντάς τους την ευελιξία ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες του Βορρά που πρόσκεινται στο Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, ωστόσο με την παρέμβαση Μοσκοβισί υιοθετήθηκε η πρόταση.

Πληροφορίες από newpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)