to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 22.02.2016

Πολιτική

Παρέμβαση Γ. Ραγκούση για τη λίστα Μπόργιανς: «Η σιωπή είναι συνενοχή»

Δήλωση - Παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση στην ΕΦΣΥΝ: «Για εμένα προσωπικά έχει ιδιαίτερη σημασία», αναφέρει μεταξύ άλλων, «το γεγονός πως η άρνηση της συνεργασίας της τρικομματικής κυβέρνησης με επικεφαλής τη ΝΔ με τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Μπόργιανς, για την λίστα φοροφυγάδων, αποφασίστηκε ακριβώς τις ημέρες 8 και 22 Οκτωβρίου 2012, που η Ελλάδα συγκλονιζόταν από την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ».


...«Ενός σκανδάλου (σ.σ. Λίστα Λαγκάρντ) που αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την πλήρη παοδόμηση της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε για δεκαετίες συνάψει μεγάλο μέρος της κοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και το οποίο με οδήγησε στις 3 Οκτωβρίου του 2012 να παραιτηθώ από μέλος του και όχι να σιωπήσω».

«Αποδεικνύεται πως η παρασιτική Ελλάδα επέβαλλε με όλους τους τρόπους στους πολιτικούς της εκπροσώπους να συγκαλύψουν το έκθετο  φορολογικό της παρελθόν, ακόμη και στην εποχή των σκληρών μνημονίων λιτότητας. Τους οδήγησε είτε να ισχυριστούν πως δήθεν δεν μπορούν να ελέγξουν ελεβετικές τραπεζικές λίστες, είτε να αρνηθούν τη διεθνή συνεργασία για την αξιοποίησή τους»

«Το θέμα είνα μέγα, διότι αν δεν γιατρευτεί το βαριά πληγωμένο "περί δικαίου αίσθημα" των πολιτών, δεν υπάρχει επόμενη μέρα, δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης κι εξόδου από την κρίση».

«Η σιωπή απέναντι σε όσα συνέβησαν, κι επίσημα τεκμηριώνονται πλέον, είναι κατ` εξακολούθηση συνενοχή».

«Η τότε κυβέρνηση είχε συγκεκριμένους αρμόδιους, είχε επικεφαλής. Όλοι αυτοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, έστω και με τέτοια καθυστέρηση».

«Όπως εξηγήσεις οφείλουν να δώσουν και όσοι προέβησαν σε απυθείας αναθέσεις 500 εκατ, ευρώ για "εξοπλισμούς πολυτελείας" ή προχθές "έριξαν μαύρο" στην Διάυγεια, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της παρασιτικής Ελλάδας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)