to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παρέμβαση-φωτιά της Κομισιόν για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το Πεδίον του Άρεως από Σγουρό

Καταγγελία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου: Διαβάστε το έγγραφο, που παρουσιάζει το News247.gr


Εξηγήσεις για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του Πεδίου του 'Αρεως από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με έγγραφο της στις 26 Μαρτίου.

Στο έγγραφο, που παρουσιάζει το News247.gr, η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της γενικής διεύθυνσης για την περιφερειακή και αστική πολιτική Sabine Bourdy αναφέρεται σε μικρό ποσοστό εκπλήρωσης των έργων.

Παρά τις παρατάσεις, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το Μάρτιο το 50%, για αυτό η Κομισιόν καλούσε εκ νέου τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας να ενημερώσουν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κοινοτική χρηματοδότηση.

Η κ.Bourdy σημειώνει ότι αναμένει απαντήσεις ώστε η Κομισιόν να διαχειριστεί τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν συνολικά στα 9 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 8 αφορούσαν κοινοτικά κονδύλια.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την παρέμβαση της Κομισιόν καταγγέλει τον κ.Σγουρό για κακοδιαχείριση και κάνει λόγο για μείζον ζήτημα αρχής και ουσίας, όσον αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζει δε ότι πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου 2013 ο κ.Σγουρός αναφερόταν σε ολοκλήρωση του 80% του έργου της ανάπλασης.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κ.Κουμουτσάκου στο Πεδίον του Άρεως και την επίθεση που είχε εξαπολύσει στο νυν περιφερειάρχη, ο κ.Σγουρός είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στο Νίκο Δένδια, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατάσταση.

Το News.247 επικοινώνησε με τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προσπαθώντας να βρει και να μιλήσει με τον ίδιο τον κ. Σγουρό, ώστε να υπάρξει στο ρεπορτάζ η θέση - άποψη του, μία διάψευση ή κάποιο σχόλιο.

Δεν κατέστη δυνατόν.

Στο συντάκτη που επικοινώνησε δόθηκε η απάντηση πως ο κ. Σγουρός θα μιλήσει, όταν θα επιθυμεί ο ίδιος να το κάνει, όταν θα έχει να πει κάτι επ' αυτού. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)