to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 20.04.2013

Κοινωνία

Παρέμβαση ενημέρωσης στη λαϊκή της Καλλιδρομίου για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας

Στη λαϊκή των Εξαρχείων έγινε σήμερα παρέμβαση ενημέρωσης των καταναλωτών και διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Μανωλάδας


H ανταπόκριση του κόσμου ήταν κυρίως θετική, χωρίς να λείψουν οι περιπτώσεις αδιαφορίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που έκαναν την παρέμβαση, με κείμενα, αυτοκόλλητα και ενημέρωση, προστέθηκε σταδιακά και άλλος κόσμος που παράτησε τα ψώνια και συμμετείχε στη διαμαρτυρία. Στους πάγκους που διατίθονταν φράουλες Μανωλάδας κολλήθηκαν αυτοκόλλητα και ενημερώνονταν οι καταναλωτές για τις λεπτομέρειες όσων συνέβησαν στη Μανωλάδα.

Δεν έλειψε κι ένα επεισόδιο με κάποιον που βρέθηκε να πει «καλά έκαναν και τους πυροβόλησαν» με πολύ προκλητική στάση.

Μια σχετική με το τελευταίο περιγραφή  από το risinggalaxy.wordpress.com:

Στην παρέμβαση συμμετείχε «Κόσμος από διάφορους πολιτικούς χώρους, κάτοικοι Εξαρχείων όλοι. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά καλή και όλοι έλεγαν ότι στη Μανωλάδα οι φράουλες είναι των μαφιόζων. … Από όσο μπόρεσα να δω, δεν έπαιρνε κόσμος φράουλες. Να σημειώσω ότι από το πρωί , οι πάγκοι που πουλούσαν φράουλες είχαν αλλάξει 1-2 φορές όνομα. Στις 1 η ώρα το μεσημέρι φαίνεται ότι κάποιοι ξεψάρωσαν και είχαν βάλει ταμπελίτσα φόρα παρτίδα “φράουλες Μανωλάδας”. Όταν ο κόσμος της παρέμβασης έφτασε στο πρώτο πάγκο με φράουλες Μανωλάδας αφήσαμε κάποια αυτοκόλλητα και δώσαμε κείμενα σε περαστικούς. Ο σχετικά “σφίχτης” τύπος με το ψιλοξυρισμένο μαλλάκι τσαμπουκαλεύτηκε προσπαθώντας να ανοίξει συζήτηση. Είπε φωναχτά πως “καλά έκαναν και τους πυροβόλησαν γιατί πήγαν 40 σε 3″. Αμέσως άρχισαν να κράζουν οι πάντες, από το κόσμο της παρέμβασης μέχρι κυρίες που περνούσαν με τα καρότσια και άκουσαν τι έγινε και άρχισαν και αυτές να διαμαρτύρονται» διαβάστε τη συνέχεια..

Αριστερά, φωτό από τη διαμαρτυρία και ένα από τα αυτοκόλλητα που κολλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)