to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 23.03.2015

πηγή: Ημερησία

Πολιτική

Παρέμβαση εκπαιδευτικών στην υπόθεση Κατρούγκαλου: «Μάθημα ζωής» η συναναστροφή μαζί του

Τέσσερις εκπαιδευτικοί, από τα Ιωάννινα, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και έναν χρόνο, με ανοικτή επιστολή παρεμβαίνουν στην υπόθεση Κατρούγκαλου και αναφέρονται στη σχέση που είχαν με το δικηγορικό του γραφείο, επισημαίνοντας πως ποτέ δεν προέκυψε ζήτημα ανάλογο με αυτό που του καταλογίζεται.


Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων, Β. Κακαϊδή, Σ. Τσαγκογιάννη, Γ. Τσορώνη, Β. Τσούρη, που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν ότι όταν συνέβη το γεγονός της διαθεσιμότητας, έπρεπε να βρουν δικηγόρο προκειμένου να προσφύγουν σε αίτηση ακύρωσης της πράξης της διαθεσιμότητας. Μέσα σε αυτή την αναζήτηση, επισημαίνουν, βρήκαν τη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου και τονίζουν: «Ήταν από τα λίγα δικηγορικά γραφεία που μας ζήτησε για τα δικαστικά έξοδα και μόνο 250 ευρώ, ενώ άλλα γραφεία μας ζητούσαν γύρω στα 1500 ευρώ και κάποια μέχρι και 3000-4000 ευρώ. Η συνεργασία και η ηθική υποστήριξη του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Μέχρι που ανέλαβε τον θεσμικό ρόλο, οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του».

Για το ενδιάμεσο στάδιο των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρουν: «Μας έλεγε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι δεν πρέπει να πετάμε τα χρήματά μας, γιατί τα έχουν περισσότερη ανάγκη οι οικογένειές μας, ενώ άλλα δικηγορικά γραφεία ζητούσαν 1500 ευρώ για ατομικά ασφαλιστικά».

Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί τονίζουν επίσης πως «ουδέποτε τέθηκε κάποια συζήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα για όλα αυτά που κατηγορείται τις τελευταίες ώρες» και προσθέτουν: «Ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο άλλο συμφωνητικό, παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής μας στην αίτηση ακύρωσης». Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η συναναστροφή με τον καθηγητή κ. Κατρούγκαλο ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική, χαρακτηρίζοντας την ως «μάθημα ζωής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)