to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 28.11.2018

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ξενοφοβική επιστολή συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η επιστολή των συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ που ζητούσαν ουσιαστικά τον αποκλεισμό των προσφύγων από τα αστικά λεωφορεία.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις.

Την επιστολή είχε στείλει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ πριν από περίπου 10 ημέρες η παράταξη εργαζομένων «Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων», με την οποία ζητούσαν μεταξύ άλλων από τη διοίκηση του Οργανισμού να λάβει μέτρα ασφαλείας κατά των προσφύγων που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία, με δημιουργία «Ομάδας Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό».

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, η παράταξη στην επιστολή της ανέφερε ότι «λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους».

Μάλιστα κατέθεταν και τις προτάσεις τους για μίσθωση από τις δομές φιλοξενίας τουριστικών λεωφορείων για την μεταφορά των προσφύγων καθώς και καθημερινούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.

Στ. Παππάς: «Κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις»

Η επιστολή είχε προκαλέσει την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο κείμενο της συγκεκριμένης επιστολής τόνισε ότι πρόκειται για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει».
«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)