to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 26.02.2020

Πολιτική

Παρέμβαση Αντ. Σαμαρά στη διένεξη του με τον Γ. Φιλιππάκη παραδέχτηκε ο Σ. Μιωνή

Στην παραδοχή ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα σε αυτόν και τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, προχώρησε ο Σάμπι Μιωνή.


Στην παραδοχή ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα σε αυτόν και τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, προχώρησε ο Σάμπι Μιωνή. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Μιωνή κατέθεσε πως το 2013 επισκεπτόταν συχνά το μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντά τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά και συνέταιρο του Σ. Μιωνή, Σταύρο Παπασταύρου. Ο σκοπός της επικοινωνίας ήταν να υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, σχετικά με το θέμα της αγωγής που είχε καταθέσει αυτός εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία για δημοσιεύματά της αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ο κ. Μιωνή τα είχε χαρακτηρίσει συκοφαντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Τσοβόλας: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να δώσουν στη δημοσιότητα ολόκληρες τις μαρτυρικές καταθέσεις

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, ο Σ. Μιωνή είπε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι, το 2013, μετά από συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ των Αντ. Σαμαρά και Γ. Φιλιππάκη, συναντήθηκε με τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και συνέταιρος του κ. Μιωνή: Με παίρνει ο Σταύρος και μου λέει να το κάνουμε. Του λέω: με τίποτα. Ο Σταύρος μου απάντησε ότι «θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο». Του απάντησα: Για σένα, επειδή είσαι δικηγοράρα, προχώρα, είπε, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές ο κ. Μιωνή. Και συνέχισε: Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: Σου είπα Σταύρο, δεν εμπιστεύομαι φασίστες.

Επίσης, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση, για τον λόγο που επανέρχεται στη συγκεκριμένη υπόθεση μετά από δύο χρόνια, ο κ. Μιωνή παραδέχτηκε ότι η μήνυση που κατέθεσε κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου δεν βασίζεται σε κάποιο νέο στοιχείο. Όχι δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο, δήλωσε σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές ο κ. Μιωνή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)