to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 14.05.2020

Κοινωνία

Παρέμβαση Ανοιχτής Πόλης για τη Βίλα Κλωναρίδη

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το κτίριο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Οι κάτοικοι των Πατησίων για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την απόφασή τους να παλέψουν για τη διάσωση του διατηρητέου μνημείου και την αναβάθμιση του Πάρκου ΦΙΞ


Μετά από αίτημα της Ανοιχτής Πόλης, συνεδρίασε έκτακτα χτες το Κοινοτικό Συμβούλιο  της 5ης Δημ. Κοινότητας με θέμα την λήψη μέτρων για την προφύλαξη, διάσωση και αποκατάσταση του ιστορικού, διατηρητέου μνημείου της Βίλας Κλωναρίδη που πλήγηκε πρόσφατα από πυρκαγιά.

Νωρίτερα, μετά από κάλεσμα των Πολιτών των Πατησίων, της Ανοιχτής Πόλης και της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας », πλήθος κατοίκων είχε συγκεντρωθεί στο πάρκο ζητώντας την αποκατάσταση της Βίλας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης μας Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε  πορεία διαμαρτυρίας προς το κτίριο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Οι κάτοικοι των Πατησίων για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την απόφασή τους να παλέψουν για τη διάσωση του διατηρητέου μνημείου και την αναβάθμιση του Πάρκου ΦΙΞ.

Στη συνεδρίαση η Ανοιχτή Πόλη τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες των Δημοτικών Αρχών για την εγκατάλειψη του κτιρίου καθώς από το 1991 που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων έως και σήμερα δεν έχει γίνει καμία επέμβαση συντήρησης και αποκατάστασης.

Παρά τις παλινωδίες της πλειοψηφίας μετά από τη σθεναρή στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης πάρθηκε τελικά ομόφωνη απόφαση, η οποία  περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της πρότασης της Ανοιχτής Πόλης που είναι: η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του λαβωμένου από την πυρκαγιά κτιρίου και ταυτόχρονα να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση της Βίλας, με αξιοποίηση των ήδη δεσμευμένων χρημάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση η  χρόνια εγκατάλειψη ιστορικών κτιρίων και πάρκων της περιοχής, για τα οποία θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)