to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 12.01.2022

Πολιτική

Παρεμβάσεις της Γ. Πούλου για προστασία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και στήριξη του Νοσοκομείου Θήβας

Με αναφορές προς τους αρμόδιους υπουργούς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνει στη Βουλή τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε όλους τους κλάδους, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να ενισχύσει επιτέλους το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό


Με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η Γ. Πούλου έφερε  στη Βουλή τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε όλους τους κλάδους.

O Σύλλογος καταγγέλλει την επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιλέγει τη λογική της «ανοσίας αγέλης» στη διαχείριση της πανδημίας και επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες γίνονται πλέον δυσβάσταχτες με τις συνεχείς απώλειες εργαζομένων λόγω νόσησης από COVID-19.

Η κατάσταση αυτή υπονομεύει τη λειτουργία ευαίσθητων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία… 

Για την προστασία των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας, ο Σύλλογος ζητά:

Δωρεάν τεστ, επιδημιολογική επιτήρηση και ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας, ελέγχους των μέτρων προστασίας, και προληπτικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
Άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί ή νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία.
Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις μεταφορές.                                       
Ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Μέτρα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, με κατάλληλες αίθουσες, αραίωση των μαθητών, αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς, εξασφάλιση της καθαριότητας και προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά.
Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων, και καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

«Η κυβέρνηση να ενισχύσει επιτέλους το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό: Ιατροί και νοσηλευτές δεν πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με τεστ COVID-19»

Με άλλη αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, η Γ. Πούλου φέρνει  στη Βουλή την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Θήβας για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου η υπέρμετρη επιβάρυνση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τη διεξαγωγή μοριακών και ράπιντ τεστ για την COVID-19, καθώς και με τη διαδικασία καταγραφής των σχετικών δεδομένων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν ενίσχυσε το Νοσοκομείο της Θήβας ούτε με έναν μόνιμο ιατρό σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και επεξεργάζεται σχέδια συγχώνευσης ή κατάργησής του, απαιτεί τώρα από το λιγοστό, καταπονημένο και αβοήθητο προσωπικό να ανταποκριθεί επιπλέον στις τεράστιες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες διεξαγωγής των τεστ…

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οδηγεί στη σωματική και ψυχολογική εξάντληση ιατρών και νοσηλευτών, και κυρίως στη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων και βαρέων περιστατικών που προσέρχονται ή προσκομίζονται στο Νοσοκομείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει την καταστροφική πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και να κάνει άμεσα δεκτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του ΓΝ Θήβας για:

Επιμερισμό της διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ για την COVID-19 στους φορείς της Πρωτοβάθμιας Υγείας,
πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών υγείας,
καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των φορέων που μπορούν να διενεργούν τα τεστ, και
σαφή ενημέρωση από το Υπουργείο, ώστε να μην αλλάζουν διαρκώς οι οδηγίες πιστοποίησης της νόσησης και προκαλείται σύγχυση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)