to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 13.12.2012

Κοινωνία

Παρελθόν η δωρεάν σίτιση των φοιτητών στο ΤΕΙ Πύργου

«Πραγματικά λυπάμαι… μάλλον θα χρειαστεί να πάρω το παιδί μου από τη σχολή γιατί δεν μπορώ δυστυχώς να το στηρίξω οικονομικά και δεν θα’ χει να φάει, αφού η δωρεάν σίτιση, είναι για λίγους…». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε πατέρα φοιτητή, μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετώπισε όταν έμαθε ότι δεν παρέχεται δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές από το παράρτημα του ΤΕΙ στον Πύργο.


«Αναγκαστικά θα σταματήσει τις σπουδές του καθώς δεν μπορούμε να τον συντηρήσουμε… Μόνο για το νοίκι μπορούμε να του προσφέρουμε και αυτό με το ζόρι…». Η κραυγή απόγνωσης του πατέρα που ταξίδεψε αρκετά χιλιόμετρα για να οδηγήσει το παιδί του για σπουδές στο ΤΕΙ του Πύργου, σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Εκατοντάδες φοιτητές που ήδη βρίσκονται στην πόλη ή ήρθαν τη φετινή χρονιά, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και αυτό γιατί ο αριθμός αυτών που δικαιούνται δωρεάν σίτιση δεν ξεπερνά τους 400 σε ένα ίδρυμα που οι ενεργοί σπουδαστές ξεπερνούν τους 900!

Δεκάδες σπουδαστές υποσιτίζονται και πολλοί περισσότεροι ζουν στην ανέχεια ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός ήδη εγκατάλειψε τις σπουδές του καθώς οι οικογένειες τους αδυνατούν πλέον να τους στηρίξουν οικονομικά. Και όλα αυτά, παρότι πληρούν τα κριτήρια για την απόκτηση της κάρτας δωρεάν σίτισης, φέτος η αρμόδια επιτροπή που εξέτασε τις αιτήσεις 4000 φοιτητών που φοιτούν στα ΤΕΙ Πατρών και τα παραρτήματα του (Πύργο, Αμαλιάδα, Αγρίνιο), έκανε αποδεκτές μόλις τις 1900… Και αυτές μάλιστα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του παραρτήματος ΤΕΙ στον Πύργο Βασίλης Στεργίου, θα ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Περίπου 400 φοιτητές συνολικά από τα τμήματα του Πύργου, έχουν κάρτα σίτισης ( για τους παλιούς φοιτητές ισχύουν οι περσινές κάρτες και για τους νέους που κατέθεσαν αίτηση εγγραφής μπορούν επιδεικνύοντας το πάσο τους στο εστιατόριο να φάνε δωρεάν εάν και εφόσον ενημερωθούν ότι η αίτηση τους έχει γίνει αποδεκτή).

Μέχρι 31 Οκτωβρίου που ήταν σε ισχύ η παλιά κάρτα των περσινών φοιτητών, οι πρωτοετής δεν μπορούσαν να φάνε δωρεάν. Οι υπόλοιποι σπουδαστές μπορούν να φάνε μεσημεριανό και βραδινό, καταβάλλοντας όμως το ποσό των 5,5 ευρώ» είπε και πρόσθεσε ότι από την 1η του νέου έτους, η σίτιση θα είναι στον αέρα καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα ισχύουν οι κάρτες προσωρινής σίτισης που δόθηκαν…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)