to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 07.05.2012

Πολιτική

Παραζάλη στις πένες του «Συγκροτήματος»

35 χρόνια μεταπολίτευσης -όπως και να το κάνεις- διαμορφώνουν χαρακτήρα. Έτσι οι παλιότερες και νεότερες πένες των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων έχουν χάσει τον μπούσουλα.


Με τη ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, οι "έγκλειστοι" στο δικομματισμό δημοσιογράφοι έχασαν πλέον τις συντεταγμένες τους. Τα άρθρα άποψης λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αλλά και αμέσως μετά το αποτέλεσμα αποτελούν κωμικές πια περιπτώσεις. Πίκρα, λύσσα, απογοήτευση, μιζέρια... 


Σε ένα απίθανο άρθρο στα Νέα του Σαββάτου, ο  Γιώργος Παπαχρήστος σιχτιρίζει από τις στήλες των δημοκρατικών Νέων τη δημοκρατία: «Μάλλιασε η γλώσσα μου μήνες τώρα να φωνάζω, ρε παιδιά, τι τις θέλουμε τις εκλογές;». Μάλιστα προέβλεπε «διορατικότατα» ότι το πρώτο κόμμα θα είναι 6-7 μονάδες κάτω από το αποτέλεσμα του '09 (είναι τελικά 13,5) και ακόμα καλύτερα προέβλεψε ότι το δεύτερο κόμμα θα χάσει τη μισή του δύναμη. Όμως στην εκτός ΔΟΛ ζωή το δεύτερο κόμμα τετραπλασίασε τα ποσοστά του. Γιατί βέβαια το ΠΑΣΟΚ με το τέλος την μεταπολίτευσης επέστρεψε στα ποσοστά της αρχής της, αυτά του '74 και στην τρίτη θέση όπως και τότε.


Ο Τάκης Μίχας αμέσως μετά το αποτέλεσμα συνεχίζει από το protagon τη γνωστή κασέτα του των «άκρων», ταυτίζοντας πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ο «βαθυστόχαστος» Μίχας το συνηθίζει άλλωστε, μόνο που το ποσοστό πλέον του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τις γνωστές προκλήσεις του απόλυτη γελοιότητα.


Από την άλλη ο Γ. Πρετεντέρης γράφει σήμερα στην τελευταία σελίδα των Νέων με χαρακτηριστική αμηχανία. Σε μια ιστορική στιγμή, ο κατά τα άλλα λαλίστατος Πρετεντέρης προσπαθεί να γεμίσει τη σελίδα με μαθήματα ιστορίας επιπέδου Γυμνασίου. 


Και ενώ ο Μίχας από το protagon ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, στο διπλανό άρθρο ο Τάσος Τέλογλου, εμφανώς απογοητευμένος από την ανωριμότητα του ελληνικού λαού, προτείνει κυβέρνηση στην οποία να είναι μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ!


Ο καλύτερος όμως είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης που μάλλον σε κακή ψυχολογική κατάσταση γράφει: «Μα για τον νικητή των εκλογών δεν θα πεις τίποτε», ακούω από τη γαλαρία. Ναι, όντως, νικητής των χθεσινών εκλογών ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός (και όχι βέβαια οι «Συνιστώσες») πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε αξιωματική αντιπολίτευση. Μόνο που θα πρέπει να καταλάβει σε ποια Ελλάδα νίκησε. Στην ίδια Ελλάδα που νίκησε και ο Μιχαλολιάκος και ο Καμμένος. Στη (μόνη «δυτική») χώρα που χιλιάδες άντρες κάνουν σεξ με (ναρκομανείς) πόρνες στο δρόμο χωρίς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Γιατί πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν κινδυνεύουν από το AIDS, όπως δεν κινδυνεύουν και από τη δραχμή. Και μπορούν να ψηφίζουν άφοβα ό,τι ακριβώς τους έρθει, χωρίς προφύλαξη.»


Είναι φανερό ότι και ο Σταύρος, όπως και οι περισσότεροι αρθρογράφοι του κλίματος ΔΟΛ, θεωρεί πως αυτός ο τόπος αξίζει έναν καλύτερο λαό.

Ε, στις επόμενες εκλογές να εκλέξουμε κάποιον άλλο!!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)