to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 24.01.2013

left.gr

Κοινωνία

Παραβίαση ασύλου και ξυλοδαρμός φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη από αστυνομικούς μηχανοκίνητης μονάδας

Απρόκλητος ξυλοδαρμός φοιτητή από αστυνομικούς στην πύλη Ζωγράφου της Πολυτεχνειούπολης


Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας από αστυνομικούς μηχανοκίνητης μονάδας της ΕΛΑΣ - δεν έχει διευκρινιστεί από τους μάρτυρες αν ήταν της ομάδας ΔΙΑΣ ή της ΔΕΛΤΑ - διαδραματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολυτεχνειούπολη. 


Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες του συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος, ο άτυχος φοιτητής έφευγε από το χώρο του πανεπιστημίου, όταν στην πύλη και έξω από το χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου, είδε τους δύο αστυνομικούς να πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε άλλο φοιτητή, κάνοντας φύλλο και φτερό τα πράγματά του. 


Ο νεαρός έμεινε μέσα στο χώρο του ασύλου, πίσω από τα κάγκελα της εισόδου, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα. Όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την παρουσία του κινήθηκαν απειλητικά προς αυτόν, ζητώντας του να βγει από το άσυλο προκειμένου να ελέγξουν και τον ίδιο. Ο φοιτητής αρνήθηκε, λέγοντας ότι βρίσκεται εντός ασύλου. Γεγονός που εξόργισε τα δύο "όργανα της τάξης" , τα οποία αφού τον εξύβρισαν και τον απείλησαν, λέγοντας μεταξύ άλλων "τι άσυλο, πάνε αυτά" και "βγες έξω γιατί θα φας ξύλο", έκαναν πράξη την απειλή τους, παραβιάζοντας το άσυλο και ξυλοφορτώνοντας το νεαρό.


Το περιστατικό έληξε με την αποχώρηση των δύο αστυνομικών, μετά την αποδοκιμασία από φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο ενδιάμεσο, δίχως να συλλάβουν ή να προσάγουν οποιονδήποτε. Ο φοιτητής έπειτα μετέβη στο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκαν ελαφριές εκδορές από την αδικαιολόγητη επίθεση που είχε δεχθεί. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίον των δύο αστυνομικών.


Με αφορμή το περιστατικό και ως απάντηση στην κλιμακούμενη αστυνομική αυθαιρεσία και στις καθημερινές απρόκλητες παραβιάσεις του ασύλου, φοιτητικές οργανώσεις κάλεσαν σε πορεία διαμαρτυρίας στη γειτονιά του Ζωγράφου, με στάση και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Διαβάστε ακόμη: Εγκληματική ενέργεια αστυνομικών της ΔΙΑΣ: Δύο νεαροί σε κρίσιμη κατάσταση μετά από καταδίωξη


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)