to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 20.10.2016

Πολιτική

«Παράθυρο» Νίκου Παρασκευόπουλου για επιστροφή στην τοπική αυτοδιοίκηση των δημοτικών αστυνομικών

Θετικά απάντησε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο αίτημά της για επιστροφή στους δήμους πρώην δημοτικών αστυνομικών, που υπηρετούν σήμερα στα Κέντρα Κράτησης κι αν το επιθυμούν οι ίδιοι.


Το θέμα αυτό ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που είχε σήμερα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, και στην οποία μετείχαν επίσης ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Σωφρονιστικής Πολιτικής Ιωάννης Σταλίκας, ο εισαγγελέας Αντώνης Παπαματθαίου και εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών κ.ά. Επισήμανε, όμως, στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πως πρέπει να εξεταστεί το θέμα της κάλυψης των κενών που θα προκύψουν στα Κέντρα Κράτησης, με δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία των προσλήψεων νέου προσωπικού. Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να έχουν μία στενή συνεργασία, αλλά και μία εκ νέου συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να δοθεί η δυνατότητα επαναφοράς των δημοτικών αστυνομικών στους δήμους, εντός του 2017.

Στην σύσκεψη, τέθηκε και το θέμα των πειθαρχικών ελέγχων αιρετών οργάνων των δήμων κ.ά.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα φαινόμενα έκπτωσης από το αξίωμα δημάρχων εξαιτίας καταδίκης τους ή λόγω παραπομπής, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο να εξετάσει πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι, σε ότι αφορά τα κακουργήματα, να διαπιστώνεται το διοικητικό μέτρο της αργίας αφού υπάρξει πρωτόδικη δικαστική κρίση. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)