to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 22.05.2020

Κοινωνία

Παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους σε ΚΥΤ και δομές ο Ν. Μηταράκης

Ενώ ο αριθμός των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στα καμπ των νησιών παραμένει στις περίπου 36 χιλιάδες, ο Ν. Μηταράκης αντί να προχωρά σε αποσυμφόρηση απλώς ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων ως τις 7 Ιουνίου - Σιωπή για τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης, «με απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται, μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2020, τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού/COVID-19 για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε όλη την επικράτεια, καθώς και στις δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών στη Ριτσώνα, τη Μαλακάσα και το Κουτσόχερο Λάρισας».

Σημειώνεται ότι στα υπερφορτωμένα καμπ των νησιών συνωστίζονται ακόμα περισσότεροι των 36 χιλιάδων προσφύγων - η Μόρια έχει περίπου 17 χιλιάδες, η ΒΙΑΛ της Χίου 4.900, η Σάμος 6.700. Το υπουργείο κάνει ελάχιστες κινήσεις μεταφοράς των προσφύγων στην ενδοχώρα, ενώ συνολικά στο μεταναστευτικό ζήτημα πυκνώνουν οι καταγγελίες για «φάμπρικα παράνομων επαναπροωθήσεων», τόσο από στεριά όσο και στη θάλασσα (το ζήτημα των «εξαφανισμένων» προσφύγων στη Χίο πήρε χθες και διεθνείς διαστάσεις).

Παράλληλα, νωπές είναι οι εικόνες από τον άστοχο τρόπο ανοίγματος της υπηρεσίας Ασύλου τη Δευτέρα 19/5, «με πάνω από 1.500 άτομα, μεταξύ των οποίων βρέφη και παιδιά, να συνωστίζονται από τα ξημερώματα χθες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου, η οποία επαναλειτούργησε για το κοινό και εξυπηρέτησε τελικά... μόλις 100 άτομα!» όπως σημειώνει η ΕφΣυν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)