to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 17.10.2018

Πολιτική

Παράταση μέχρι την 23η Νοεμβρίου στην εξεταστική για την Υγεία

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Λιντζέρης (προέδρος του ΕΟΦ την περίοδο 2013-2014) στη συνεδρίαση της Τετάρτης


Με την εξέταση του Δημήτρη Λιντζέρη (προέδρου του ΕΟΦ 2013-2014) έκλεισε σήμερα τον κύκλο εξέτασης μαρτύρων η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Λιντζέρης εκλήθη από την Επιτροπή, μετά από αίτημα του ιδίου, ώστε να τη διαφωτίσει αναφορικά με το φάρμακο και τις τιμές του διαχρονικά. Όπως δήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Λιτζέρης, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των φαρμάκων, καθώς πέραν της πολιτικής του ιδιότητας είναι και ο ίδιος γιατρός.

Ο ίδιος, άλλωστε, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας δήλωσε, σε όλους τους τόνους ότι το διάστημα που ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον ΕΟΦ δεν υπήρξε καμία υπουργική παρέμβαση αναφορικά με τις τιμές των φαρμάκων. «Επί των ημερών μου ο υπουργός δεν θα μπορούσε να παρέμβει διότι θα παρανομούσε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τις εργασίες της μέχρι την 23η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφασίστηκε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στις αρχές Νοεμβρίου -σε 4 συνεδριάσεις (δύο για το Ερρίκος Ντυνάν, μία συνεδρίαση για τα φάρμακα και μία για το σύνολο των υποθέσεων που εξέτασε η Εξεταστική Επιτροπή) θα ολοκληρωθούν τα πορίσματα της Επιτροπής για τα επιμέρους θέματα ώστε μετά να παραδοθούν, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)