to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 21.06.2017

Οικονομία

Πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017 για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017.


Τα ασφάλιστρα των οχημάτων και οι συμβασιούχοι απασχόλησαν το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες.

Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Το ζήτημα των συμβασιούχων, επίσης, απασχόλησε το Υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω των περίπλοκων νομικών διαδικασιών. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να αναζητήσουν και να βρουν τη βέλτιστη λύση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού, συζητήθηκε και η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) την 15η Ιουνίου, καθώς και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και επισημάνθηκε η πάγια θέση της χώρας για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τι επανέλαβε το πρωί της Πέμπτης ο Ν. Μαυραγάνης

Θα αποφύγουν το πρόστιμο όσοι πολίτες ασφαλίσουν τα οχήματά τους ως τις 14 Ιουλίου, ενώ όσα πρόστιμα έχουν ήδη πληρωθεί θα ακυρωθούν και είτε θα επιστραφεί το ποσό, ή θα γίνει συμψηφισμός δήλωσε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης το πρωί σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ.

Επίσης σε όσους δεν ανήκουν τα αυτοκίνητα για τα οποία έχει πιστωθεί πρόστιμο είτε λόγω λάθους, είτε από αλλαγή ιδιοκτήτη, ή λόγω κλοπής, ή βρίσκονται σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που έχουν στις αρμόδιες αρχές, ή να καταθέσουν τις πινακίδες για να ακυρωθεί το πρόστιμο. Θα πρέπει να φαίνεται ότι δεν είναι στην κατοχή τους.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)