to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να ανταποκριθεί στην υπόθεση περί αντιμονοπωλιακής στρατηγικής

Παράταση 6 εβδομάδων, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη Google σχετικά με την αντιμονοπωλιακή υπόθεση που αφορά στο λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές Android.


Η Google θα έχει το επιπλέον χρονικό περιθώριο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμονοπωλιακή της στρατηγική που αφορά στο Android, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απαίτηση της Google που ήθελε τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να προεγκαθιστούν τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας και τον Chrome, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και σε άλλες εφαρμογές όπως το Google Play Store --τη μεγαλύτερη πηγή εφαρμογών Android-- θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τον ανταγωνισμό.

«Η επιτροπή συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία που είχε δοθεί στη Google, ώστε να απαντήσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην υπόθεση που αφορά στο Android. Η Google ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει τα έγγραφα τις δικογραφίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η υπηρεσία επιτήρησης της ΕΕ είχε δώσει προθεσμία έως τις 27 Ιουλίου στη Google για να απαντήσει στις κατηγορίες. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα που μπορεί να ανέλθουν έως και τα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google ότι ευνοεί την διαδικτυακή της υπηρεσία αγορών στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης έναντι του ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λειτουργικό Android χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, δίνοντας στη Google την ηγετική θέση με αξιοσημείωτη διαφορά.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, η Google δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για σχολιασμό επί του θέματος.

 

tags: google

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)