to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 19.07.2018

Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας των Reworkers στην πρεσβεία της Αυστρίας, σήμερα στις 18:00

Ενάντια στην παράταση της εργάσιμης ημέρας


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας 4), ενάντια στην παράταση της εργάσιμης ημέρας στην Αυστρία, καλούν οι Reworkers (εδώ το event στο facebook), σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 18:00.

Πρόκειται για «παράσταση αλληλεγγύης στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που δίνουν τη μάχη για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει η συλλογικότητα, αναφέροντας ότι το σύνθημα για λιγότερη δουλειά και περισσότερη ζωή των συνδικάτων της Αυστρίας αποτελεί μια αναγκαιότητα για όλους μας σήμερα.  «Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον!», επισημαίνουν οι Reworkers, στη σχετική αφίσα - κάλεσμα:

Όπως αναλυτικά αναφέρουν οι Reworkers:

Στη θέσπιση 12ωρης εργάσιμης μέρας ή 60ωρης εβδομαδιαίας εργασίας προχώρησε η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου και των πολυεθνικών που εδρεύουν στη χώρα. Το επιχείρημα της προσαρμογής του εργασιακού χρόνου στις ανάγκες των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα γνώριμο και στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η ευελιξία των μισθών, των ωραρίων και των απολύσεων εμφανίστηκαν ως η μοναδική πρακτική που θα οδηγούσε στη μείωση της ανεργίας, στην «ανταγωνιστικότητα» και στην «ανάπτυξη».

Η επέκταση της κατάργησης των εργασιακών κεκτημένων δεν μας κάνει εντύπωση. Η Ελλάδα αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια εικόνα από το μέλλον της Ευρώπης. Η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας συντελείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Χθες ήταν η Ελλάδα, σήμερα η Αυστρία και το σίγουρο είναι ότι, με τις συντηρητικές και ακροδεξιές κυβερνήσεις, όλα δείχνουν ότι η επίθεση αυτή δεν θα σταματήσει εδώ. 

Για αυτόν τον λόγο, είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες σε όλη την Ευρώπη να συντονίσουμε τους αγώνες μας, με σκοπό να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Μια απάντηση η οποία δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη και την οργάνωση, τόσο στους χώρους εργασίας μας, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για να πετύχουμε συγκεκριμένες νίκες στο σήμερα. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες της Αυστρίας και στον αγώνα για την κατάργηση της 12ωρης εργασίας. 

Παλεύουμε:

για μείωση του εργάσιμου χρόνου | επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασία και των εργασιακών κεκτημένων | για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)