to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 19.07.2022

Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Ομονοίας και στο Δημαρχείο της Αθήνας

Κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και καταγγέλλουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από το Εθνικό Θέατρο, η οποία έχει μετατραπεί σε πιάτσα εμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών


Κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι της περιοχής της Ομόνοιας, μεταξύ των οποίων και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου έκαναν σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:00, παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Αιτία η κατάσταση που επικρατεί κάτω από την πλατεία Ομονοίας και γύρω από τα κτίρια που στεγάζουν το Εθνικό Θέατρο όσον αφορά τη διακίνηση, τη διανομή και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.


Οι διαμαρτυρόμενοι απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο, τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κ. Μπακογιάννη, την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια.
Ζητούν λύσεις και άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να απομακρυνθούν οι παράνομες δραστηριότητες από την περιοχή και να εξασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολόκληρο το κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής


Ανοιχτή Επιστολή Προς:
• Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
• Δήμαρχο Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη
• Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη
• Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια
Η ανησυχία μας για την κατάσταση που παγιώνεται στη περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας και γύρω από τα κτήρια που στεγάζουν το Εθνικό Θέατρο παραμένει έντονη, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει επί της ουσίας.
Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στην περιοχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων με ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, επικοινωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων, ακόμη και εξώδικες διαμαρτυρίες, αυτό που εξακολουθούμε να βιώνουμε είναι ο φόβος και η ανασφάλεια ακόμα και για την ίδια την σωματική μας ακεραιότητα.
Το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του Κέντρου της Αθήνας πρέπει να σταματήσει.
Είναι εξοργιστικό να γίνονται όλα αυτά ανενόχλητα δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ήρθε η ώρα το σημείο συνάντησης διακινητών και εξαρτημένων ατόμων να γίνει σημείο διαμαρτυρίας των περιοίκων, απέναντι στις τραγικές συνέπειες που έχουν η διακίνηση και η χρήση για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας. Πρέπει να πάψουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια και αφοδευτήρια.
Ήρθε η ώρα η αδιαφορία, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, να λάβει τέλος.
Ήρθε η ώρα, αν δε δοθεί άμεσα λύση τόσο για τους εξαρτημένους συμπολίτες μας, όσο και για τη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής λόγω του εμπορίου ναρκωτικών, το  πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα από  δυναμικές κινητοποιήσεις που θα υπερασπιστούν τη περιοχή που ζούμε και εργαζόμαστε αλλά και φιλοξενούμε καθημερινά θεατές θεατρικών παραστάσεων. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα και να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα της περιοχής και οι τουρίστες που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, να μπορούν να έχουν στα ξενοδοχεία της περιοχής μία αξιοπρεπή διαμονή.
Σας καλούμε για άλλη μια φορά, σε άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την απομάκρυνση κάθε παράνομης δραστηριότητας και θα εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στην περιοχή. Ταυτόχρονα καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19/7/2022 και ώρα 11:00 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, Βερανζέρου 24.
ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής της Ομόνοιας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)