to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 15.06.2013

Κοινωνία

Παρασκευή απόγευμα: Σαν σε εκδρομή... στο occupy ΕΡΤ!

Την Τρίτη 11/6 η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Κι από τότε ένα πολύχρωμο ποτάμι κατακλύζει το Ραδιομέγαρο, και δεν υπάρχει -αλήθεια- πιο ηχηρή απάντηση από αυτό. Παρασκευή απόγευμα, όπως κάθε μέρα, ήμασταν εκεί, και σας παρουσιάζουμε τη σοδειά μας σε βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα!


Δείτε επίσης:  «Η ΕΡΤ είμαστε εμείς»: οι εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο αντίστασης, αλληλεγγύης και δημιουργίας στην ΕΡΤ

Αυτό που συμβαίνει στο κατειλημμένο από τους εργαζόμενους κτίριο της ΕΡΤ είναι ένα θαύμα. Ναι, αλήθεια, και ας μην πιστεύω στα θαύματα.

Εργαζόμενοι κάθε ηλικίας κατακλύζουν κάθε μέρα το μέγαρο της ΕΡΤ δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πανηγυριού. Νέοι, ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες που έρχονται με τα παιδιά τους κατά κύματα. Είναι φανερό, ότι άνθρωποι χτυπημένοι με βάρβαρο τρόπο από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, αρχίζουν να πιστεύουν ξανά στην ελπίδα. Στην ελπίδα που μπορεί να δώσει μονάχα ο ταξικός αγώνας. Να πιστέψεις ότι μπορείς. Εσύ ο ίδιος, όχι κάποιος απόμακρος αντιπρόσωπος που θα παίξει το ρόλο του «από μηχανής θεού». Εργαζόμενοι κάθε ηλικίας έρχονται κάθε μέρα στην ΕΡΤ στη Μεσογείων γιατί αντιλαμβάνονται ότι η μάχη αυτή είναι η δική τους μάχη. Αν κερδίσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα κερδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: 

Το πλήθος αρχίζει να πυκνώνει αργά το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες φτάνει στο ζενίθ του. Πράγμα που μου λέει ότι έρχονται μετά τη δουλειά τους αντιλαμβανόμενοι τη σημασία αυτής της μάχης. Μιας μάχης που μας αφορά όλους! 

 

Το άλλο χαρακτηριστικό, είναι ότι στο κτίριο της Μεσογείου έρχονται πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι. Με την ανεργία των νέων γύρω στο 55%, τι ποιο φυσιολογικό θα μου πείτε. Η μαζική παρουσία της νεολαίας προσφέρει δύναμη και ζωντάνια στην κατάληψη της ΕΡΤ. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας, που ώρες-ώρες θυμίζει πάρτι, εκδρομή στην ύπαιθρο, τον καθαρό αέρα. Τη χαρά της ζωής που μόνο το κίνημα μπορεί να προσφέρει με μαζικό, απελευθερωτικό τρόπο. 

Επηρεασμένος από τις πολλές ορχήστρες που χτες γέμισαν με μουσική τον κήπο του μεγάρου της ΕΡΤ, σας παρουσιάζω το βιντεάκι που έφτιαξα με τη φωνή της θεϊκής Montserrat Caballé και το ονειρικό «Hijo De La Luna». 

 

Φωτογραφίες-βίντεο -κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας

 Περισσότερες φωτογραφίες:

Thou shalt not bank

Thank you Europe στο κτίριο

 Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται εδώ και μέρες...

Για να ανανεώνουμε δυνάμεις

 Ακούγοντας από τα μεγάφωνα μουσικές και ψηφίσματα αλληλεγγύης

True.

Περισσότερες φωτογραφίες:  Παρασκευή 14/6, απόγευμα: Σαν σε εκδρομή... στο #OccupyERT!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)