to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 17.05.2019

Κοινωνία

«Ούτε στον Κολωνό ούτε πουθενά»: Αντιφασιστικό «όχι» στη νεοναζιστική φιέστα με τον υπόδικο Κασιδιάρη

Πολύς είναι ο κόσμος που κατέβηκε στον Κολωνό στην αντιφασιστική πορεία κατά της φιέστας της εγκληαμτικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.


Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο της Αθήνας, "Ελληνική Αυγή", καλεί σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό με βασικό ομιλητή τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη (στις 8 το βράδυ). Δεν πρόκειται βεβαίως για προεκλογική συγκέντρωση αλλά για μια νεοναζιστική φιέστα.

Ως απάντηση, αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στον Κολωνό και διαδηλώνουν.

Τα καλέσματα

«Ενώ η δική της Χρυσής Αυγής έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία με την έναρξη των απολογιών των κατηγορούμενων, οι νεοναζί εγκληματίες, υπεύθυνοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και για πλήθος ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων, έχουν το θράσος να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις πλατείες και τις γειτονιές μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα το οποίο συνυπογράφουν οι:

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος - Antinazi Zone – Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό - Συντονισμός για το προσφυγικό μεταναστευτικό – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού.

Στηρίζουν επίσης: Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε - Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα - ΟΕΝ Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας - ΟΚΔΕ Σπάρτακος - Νέο Αριστερό Ρεύμα – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση - Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Παράλληλα, σε αντιφασιστική διαδήλωση, την ίδια ημέρα, στις 6μ.μ., στο Μετρό Μεταξουργείο (και στη συνέχεια σε πορεία προς την Ακαδημία Πλάτωνος), καλεί η ΚΕΕΡΦΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στις γειτονιές της Αθήνας δεν θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής φορώντας τον μανδύα της δημοτικής παράταξης η του κόμματος. Καταχτήσαμε ότι οι γειτονιές μας είναι γειτονιές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, γειτονιές αγώνα και αντίστασης για τα δικαιώματα μας. Έτσι θα μείνουν και θα είναι καλύτερες χωρίς τους φασίστες!».

Αντιφασιστικό κάλεσμα απευθύνει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)