to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:23 | 15.09.2017

Κοινωνία

Διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Η ΠΕΝΕΝ «μετά τις συγκλονιστικές και αποκαλυπτικές καταγγελίες της που αφορούν την βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια οικολογική καταστροφή από την Σαλαμίνα στον Πειραιά έως και τις ακτές της Νότιας Αττικής», προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας (Λεωφ. Δημοκρατίας 57 Πέραμα) σήμερα Παρασκευή 15/9/2017 στις 12.30 το μεσημέρι.


Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ μετά τις συγκλονιστικές και αποκαλυπτικές καταγγελίες της που αφορούν την βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που αυτό το ατύχημα προκάλεσε από την Σαλαμίνα στον Πειραιά έως και τις ακτές της  Νότιας Αττικής, αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία που εδρεύει η ανωτέρω εταιρεία (Λεωφόρος Δημοκρατίας 57 Πέραμα) την Παρασκευή 15/9/2017 στις 12.30 το μεσημέρι. 

Στόχος μας με αυτή και άλλες αγωνιστικές δράσεις που θα κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι να αναδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πρωτοφανή οικολογική ζημιά που προκάλεσε στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και την ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε μία νέα καταστροφή. 

Σαπιοκάραβα τα οποία δυστυχώς ταξιδεύουν ελεύθερα και αποτελούν πλωτές περιβαλλοντολογικές βόμβες, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των Ναυτεργατών, τη ναυσιπλοΐα, την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον. 

Η κλιμάκωση της δράσης μας και το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα έχει κατεύθυνση το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να εκφράσουμε την πιο έντονη καταδίκη μας στην κυβερνητική πολιτική της ολιγωρίας, της αδράνειας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης, ευρύτερα τους Ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους του Πειραιά, κάθε εργατικό σωματείο, πολιτικό κόμμα και οργάνωση, κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς και άλλες συλλογικότητες να στηρίξουν και να πλαισιώσουν την κινηματική αυτή δράση της ΠΕΝΕΝ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)