to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 10.03.2023

Αθλητισμός

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαρτίου το Final 4 του κυπέλλου γυναικών στο βόλεϊ

Ξεκινά στην Άρτα το Final 4 του Κυπέλλου γυναικών στο Βόλεϊ με τους δύο ημιτελικούς να πραγματοποιούνται σήμερα και τους τελικούς το Σάββατο το απόγευμα


Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο. (10/3, 18.00 ERT SPORTS 1)

Το ζευγάρι του περσινού τελικού βρίσκεται φέτος αντιμέτωπο στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 Κυπέλλου γυναικών στην Άρτα.

Ο τυπικά γηπεδούχος ΑΟ Θήρας, στην 5η του παρουσία σε Final 4, διεκδικεί την τέταρτη σερί συμμετοχή του στον τελικό, έχοντας ήδη προκαλέσει αίσθηση καθώς στα προημιτελικά άφησε εκτός τον (πολυνίκη του θεσμού) Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι  στο Ηράκλειο, ενώ φέτος έχει κερδίσει και στις δύο αναμετρήσεις της Volley League τον ΑΟ Θήρας.

Πάντως η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ημιτελικό Κυπέλλου (το 2021) νικητής ήταν ο ΑΟ Θήρας καθώς είχε επικρατήσει με 3-2 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. (10/3, 21.15 ΕΡΤ-3)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Κύπελλο, αλλά αυτή τη φορά ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Στην περσινή διοργάνωση οι δύο Δικέφαλοι αγωνίστηκαν στους 16 του θεσμού με την ΑΕΚ να επικρατεί μετά από μεγάλη μάχη με 3-2.

Η Ένωση στο 4ο Final 4 της ιστορίας της (και πρώτο μετά από το 2019) θέλει να βρεθεί για 4η φορά σε τελικό (έχει ηττηθεί τις τρεις προηγούμενες) και είναι η ομάδα που έσπασε το φετινό αήττητο της ομάδας της Θεσσαλονίκης επικρατώντας με 3-0 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ στο παρθενικό του Final 4 (είχε προκριθεί και το 2020, όταν η διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας) αναζητεί το δεύτερο του τρόπαιο.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που βρίσκονται και στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Volley League μετά από 20 αγωνιστικές με τις ασπρόμαυρες να έχουν 50 βαθμούς και τις κιτρινόμαυρες 48 και να υπάρχει το μεταξύ τους ντέρμπι στην 22η αγωνιστική που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργάκη, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Τρίκκα, Πασπαλά.

Β' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 21.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές:  Βασιλειάδης, Νικάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Πασπαλά, Τρίκκα.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τελικός, Τ9 Άρτας 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)