to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 26.04.2021

Αθλητισμός

Το παράπονο του Πετρούνια: «Είμαστε εφτά μήνες απλήρωτοι»

Πικρά παράπονα για τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πρωταθλητές της Γυμναστικής από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία του αθληματος εξέφρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την επιστροφή του από τη Βασιλεία, όπου στέφθηκε για 5η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.


«Είμαστε εφτά μήνες απλήρωτοι», δήλωσε ο Πετρούνιας στη διάρκεια της υποδοχής, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. «Αν έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω την ενόργανη, το οφείλω στους χορηγούς μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε δίπλα μου είναι στην ίδια κατάσταση, αλλά χωρίς χορηγούς. Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση δεν θα συνεχίσει τα λάθη της παλαιάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πετρούνιας είχε υποστηρίξει την -εκλεκτή του Αυγενάκη- «αντιπολιτευτική» κίνηση του Νίκο Προβιά, ο οποίος όμως ηττήθηκε στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Γυμναστικής, παρά την ξεκάθαρη στήριξη του Λευτέρη Αυγενάκη και αρκετών αθλητών (Πετρούνιας, Ταμπάκος, Μιλλούση κ.α.). Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν παρών στο αεροδρόμιο και άκουσε τις δηλώσεις του «άρχοντα των κρίκων».

Ο Πετρούνιας αφιέρωσε τον θρίαμβο του Σαββάτου στην όικογένειά του. «Αυτό το χρυσό μετάλλιο σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και κορωνοϊού να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι λαμπρή», είπε.

Ο 29χρονος Ολυμπιονίκης υποσχέθηκε να επαναλάβει στο Τόκιο το κατόρθωμα του 2016 στο Ρίο (αν και η πρόκριση δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη): «Πήρα πολλή δύναμη και πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τόσο καλό σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)