to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 08.09.2016

Αθλητισμός

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Χρυσό ο Κωνσταντινίδης και χάλκινο ο Ζησίδης στην σφαίρα

Τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ήρθαν από τον στίβο, με τον Θανάση Κωνσταντινίδη να ανεβαίνει μάλιστα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Στον τελικό της σφαιροβολίας στην κατηγορία F32, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ήταν εντυπωσιακός, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 10.39 και κατέκτησε άνετα το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ήταν ο Αλγερινός Μπαχλάζ με 9.40, και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Δημήτρη Ζησίδη με βολή στα 9.24 (ατομικό ρεκόρ). Στο ίδιο αγώνισμα ο Νίκος Γονιός ήταν 10ος με βολή στα 7 μέτρα.

stivos1

Τελικό η Σταματοπούλου στην πισίνα

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν 3η στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων ελεύθερο S3 με 1.44.29 (επίδοση, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ το 50άρι της σε 46.21 αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης) και με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο θα είναι στον βραδυνό τελικό του αγωνίσματος (00.44 ώρα Ελ.). Αντίθετα αποκλείστηκε η Σεμίχα Ριζάουγλου, που ήταν 5η στην ίδια σειρά (και συνολικά 11η) με 2.30.78.

Στα 200 μέτρα ελεύθερο S5, η Χρυσούλα Αντωνιάδου με 3.48.62 έμεινε εκτός τελικού (11η συνολικά)

Τέλος στην ποδηλασία και στην ατομική καταδίωξη 4 χλμ Ανδρών, ο Θανάσης Μπαράκας(με οδηγό τον Κώστα Τρουλινό) ήταν 16ος.

Αγωνίζονται ακόμη το βράδυ στον στίβο: 23:42 100μ ανδρών Τ44 σειρές - ΣΕΪΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ , 00:08 Μήκος Γυναικών Τ47 τελικός - ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Σταύρος Κοντονής: Η θέληση, το πείσμα και η μαχητικότητα αυτών των παιδιών αποτελεί παράδειγμα ζωής για όλους μας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία στο βάθρο δύο Ελλήνων αθλητών, του Θανάση Κωνσταντινίδη και του Δημήτρη Ζησίδη, από την πρώτη ημέρα των Παραολυμπιακών, επιβεβαιώνει πως η ελληνική αποστολή θα πρωταγωνιστήσει στους Αγώνες. Η θέληση, το πείσμα και η μαχητικότητα αυτών των παιδιών αποτελεί παράδειγμα ζωής για όλους μας και μας δείχνει τον δρόμο για να κατακτήσουμε τους πιο δύσκολους και υψηλούς στόχους μας. Συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές τους, την Ομοσπονδία τους και όλους όσοι τους βοηθούν στον καθημερινό αγώνα τους»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)