to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 21.01.2013

Κοινωνία

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία σε μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις απεργίες που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ) για σήμερα Δεύτερα και αύριο Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που είχε προσφύγει στο δικαστήριο.



Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα, ενάντια στις νέες περικοπές στους μισθούς τους.


Ενώ η Αττικό Μετρό Α.Ε. απασχολεί ακριβοπληρωμένους συμβούλους αμειβόμενους από 12.000 έως 22.000 ευρώ το μήνα, προχωρά σε νέα περικοπή αποδοχών των εργαζομένων που, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία τους, αθροιστικά υπερβαίνει το 50% σε σχέση με το 2009.


Στην ανακοίνωσή τους μιλούν για συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της εταιρίας από τις οικειοθελείς αποχωρήσεις δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της προς μεγάλα τεχνικά έργα του εξωτερικού, με προφανή πλέον τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για την ποιότητα των έργων και για καθυστερήσεις που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στα έργα του Μετρό και του Τραμ.


Μάλιστα, αναρωτιούνται «πώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους όταν έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη εκδιώχνονται, βάσει του θεσμού της εφεδρείας και, στη συνέχεια, επαναπροσλαμβάνονται ως σύμβουλοι απολύτως απαραίτητοι, με κόστος άνω των 12.000 ευρώ έκαστος μηνιαίως». *


Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης δηλώνει προκλητικά πως η απεργία των εργαζομένων είναι... αθέμιτη πρακτική!


Φαίνεται πως η κυβέρνηση με όποιους τρόπους διαθέτει έχει επιλέξει αν καταστείλει κάθε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Στρατούλης, σε στήριξη των εργαζομένων έκανε την εξής δήλωση:

 
«Η προσφυγή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, -την οποία, αφού πρώτα κατασυκοφάντησε, έρχεται τώρα να την καταστείλει- αποτελεί άλλο ένα βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων.

Ο αγώνας των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, για τη μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και για την εφαρμογή στο χώρο τους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι δίκαιος, γίνεται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης των εργαζομένων και χρειάζεται την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλου του λαού.»


*Πληροφορίες από την εφημερίδα " δρόμος της Αριστεράς"


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη - η απόφαση του δικαστηρίου δεν επηρεάζει τις κινητοποιήσεις:

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς αύριο, Τρίτη 22/1

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)