to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 14.07.2014

Κοινωνία

«Παράνομη» για τυπικούς λόγους η απεργία της ΑΔΕΔΥ - Συνεχίζεται κανονικά μέχρι την έφεση

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα συνεχίσουν τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα τους ενάντια στην διάλυση του Δημοσίου προς όφελος μιας χούφτας ολιγαρχών και των πολύ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»


Παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική) για τυπικούς λόγους κρίθηκε η απεργία – αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και μέχρι τα συνδικάτα να ασκήσουν έφεση η απεργία συνεχίζεται νόμιμα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε παράνομη την αποχή αναγνωρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή. Στη διαμάχη, το Δημόσιο εκπροσωπούσαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία -αποχή διαρκείας - από τις 13/5/2014 - παράνομη και καταχρηστική. Στα αιτήματα συγκαταλέγονται η διακοπή της απεργίας και η απαγόρευση συνέχισης, καθώς και της επανάληψής της στο μέλλον με την ίδια μορφή. Ζητείτο επίσης να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή, κάτι που τελικώς δεν έγινε αποδεκτό (πληροφορίες: topontiki.gr, capital.gr).

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του δικαστηρίου ΕΔΩ.

Έφεση ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ – Πως σχολιάζει την απόφαση

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή. Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων». (διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη! 

H ανακοίνωση των Τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική απόφαση σχετικά με την απεργία για την «αξιολόγηση»:

"ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ!

Ο αγώνας χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στη δήθεν αξιολόγηση και  στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση των δημόσιων  υπηρεσιών και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού συνεχίζεται.

 Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με  τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε από το απαράδεκτο και «ανθρωποφαγικό» σχέδιο για τις «αξιολογήσεις» των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων υπαλλήλων προς απόλυση και  την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μετατραπούν  σε πειθήνια όργανα της μνημονιακής πολιτικής  αλλά και των πολιτικών διαπλοκής και ξεπουλήματος των φιλέτων τους δημοσίου σε ημέτερους, 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  κατά την προσφιλή της μέθοδο ποινικοποίησης κάθε μορφής απεργιακής κινητοποίησης  έστειλε για μια ακόμα φορά τους  αγώνες στα δικαστήρια προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο(ΑΔΕΔΥ)!

Η προσπάθεια της αυτή όμως απέτυχε. Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Συνεπώς, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα συνεχίσουν τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ τον ΔΙΚΑΙΟ  και ΝΟΜΙΜΟ  αγώνα τους ενάντια στην διάλυση του Δημοσίου προς   όφελος μιας χούφτας ολιγαρχών και των πολύ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.  

Ο αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές για τη διάλυση  του Δημοσίου θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της συγκυβέρνησης της καταστροφής και των μνημονιακών της πολιτικών".

 
-
 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)