to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 01.02.2020

Κοινωνία

Μετά την κατακραυγή, η Κεραμέως ανακάλεσε το έγγραφο - ντροπή

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει παραθρησκευτική οργάνωση «Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”» η Νίκη Κεραμέως έδωσε την Παρασκευή 31/1 εντολή για την απόσυρσή του


Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει παραθρησκευτική οργάνωση «Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”» (βλέπε αναλυτικά παρακάτω), η Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για την απόσυρσή του.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση, όμως η Νίκη Κεραμέως είναι για ακόμη μία φορά εκτεθειμένη.

******

Το κάλεσμα στην ημερίδα της παραθρησκευτικής οργάνωσης «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»

Το έγγραφο που τελικά ανακάλεσε η υπουργός Παιδείας είχε σταλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία της Αττικής ενημερώνοντάς τους για την ημερίδα με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” που διοργανώνει στις 9 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”.

Το υπουργείο με το σχετικό έγγραφο καλούσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν σχετικά όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής.

Ποια είναι όμως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”; Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, πρόκειται για (παρά)θρησκευτική οργάνωση που έγινε γνωστή το 2014, όταν μαθητές του 73ου δημοτικού σχολείου του δήμου Αθηναίων απειλήθηκαν με έξωση από το σχολείου τους επειδή η πανελλήνια ένωση γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή” (ΓΕΧΑ) εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους, διατηρούσε τους μαθητές σε καθεστώς “ομηρίας” διεκδικώντας από το δημόσιο το κτίριο του σχολείου στα Πετράλωνα. (Δείτε σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ).

Ήταν επίσης η ίδια οργάνωση που το 2009 με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «σεξουαλικής αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων και… η εκκλησία.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπ. Παιδείας δεν δέχεται συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ αλλά συνεργάζεται με τη «Χριστιανική Αγωγή»!

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπ. Παιδείας

Όταν το έγγραφο είδε το φως της δημοσιότητας (και πριν αποσυρθει κακήκν κακώς λόγω των αντιδράσεων), το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Ν. Κεραμέως:

Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έτσι, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε σχολεία ανά την επικράτεια με αφορμή τον κατά Κεραμέως εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα. Με “εξαιρετικά επείγον” (!) πρόσφατο έγγραφο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αν. Γκίκα, καλούνται τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων των Λυκείων όλης της χώρας να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους σε διαβούλευση που οργανώνει η ονομαζόμενη Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων ‘Η Χριστιανική Αγωγή’, ενόψει ημερίδας που έχει προγραμματιστεί με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση”.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα “χριστιανικά” αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας.

Ίλεως, ίλεως γενού ημίν, κ. Κεραμέως. Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές  για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίεςσκοταδιστικέςαντιλήψεις και πρακτικές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)