to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 26.04.2012

left.gr

Πολιτική

Το παρακράτος έχει όνομα: Χρυσή Αυγή. Είναι όντως αντισυστημική;

Το πραγματικό πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης.


Ένα απ’ τα πιο χαρακτηριστικά τους συνθήματα είναι το «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», που συνδέεται με όλη τη ναζιστική ιδεολογία τους που θεωρεί ότι το Έθνος πρέπει να λειτουργεί στην υπηρεσία του Κράτους και του Αρχηγού. Αυτό το κράτος αποδείχτηκε ιστορικά ότι είναι η πιο βάρβαρη κρατική οργάνωση των καπιταλιστών. Στα φασιστικά/ναζιστικά καθεστώτα ολόκληρο το «έθνος» υπηρετεί τους τραπεζίτες και τους καπιταλιστές: γι’ αυτό απαγορεύτηκαν οι απεργίες, αφαιρέθηκαν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργήθηκαν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, χρησιμοποιήθηκαν εργάτες-σκλάβοι. Την ίδια ώρα σκότωναν τα ΑΜΕΑ (γιατί δεν μπορούσαν να δουλέψουν και να είναι παραγωγικά για τους καπιταλιστές), επέβαλλαν τη σιδερένια στρατιωτική πειθαρχεία (για να μην μπορεί να αναπτύσσεται η ανθρώπινη προσωπικότητα) και οραματίζονταν μια κοινωνία-ρομπότ!

1) Η Χρυσή Αυγή έχει πολλές φορές συνεργαστεί με την αστυνομία. Πολλές επιθέσεις χρυσαυγιτων γίνονται, αν όχι με τη συνεργασία, τουλάχιστον με την ανοχή της αστυνομίας (δες εδώ και εδώ ).


2) Είναι μια οργάνωση που απαρτίζεται από πράκτορες, μπάτσους και άτομα του υποκόσμου όπως ο καταδικασμένος για διπλή δολοφονία, Χρήστος Ρήγας ο οποίος ήταν και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή (εδώ).


3) Στηρίζει τους κεφαλαιοκράτες και στέκεται απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων. Για παράδειγμα, καταδίκασε την απεργία των χαλυβουργών, παίρνοντας το μέρος του βιομηχάνου Μάνεση (δες εδώ ).

3) Καταγγέλλει υποτίθεται τα δυο μεγάλα κόμματα, τη στιγμή που, όπως έχουν πει πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της, έκαναν “αρπαχτές” με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ (δες και εδώ )


Σχετικό άρθρο: Οι ναζί στη Βουλή. Θα το επιτρέψουμε;



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)