to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 19.06.2013

Κοινωνία

Παρακρατική εμπρηστική επίθεση εναντίον συνδικαλιστή καταγγέλλει η ΚΕΔΔΕ

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας καταγγέλλει την παρακρατική εμπρηστική επίθεση, τη νύχτα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στο αυτοκίνητο του συνδικαλιστή Νίκου Γουρλά κάτω από το σπίτι του.


Ο Ν. Γουρλάς είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΕΔΔΕ, ταξικός συνδικαλιστής, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με έντονη δράση μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει την αδιάλλειπτη λειτουργία μηχανισμών του κράτους εις βάρος αγωνιστών του λαϊκού εργατικού κινήματος. Είναι η νυχτερινή προέκταση της ημερήσιας δράσης της κυβέρνησης και του κράτους εναντίον των εργατικών δικαιωμάτων, εναντίον του μαχητικού ανεξάρτητου συνδικαλισμού.

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών προκλήσεων. Ηθικοί αυτουργοί παρόμοιων ενεργειών δεν είναι μόνο οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που κομίζουν το δόγμα «νόμος και τάξη» και επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη την αναγέννηση της μετεμφυλιακής Δεξιάς.

Είναι όλοι όσοι συντάσσονται με την εφαρμογή της νέας αυταρχικής πολιτικής κατά των εργαζομένων και των αγώνων του λαού. Όλοι όσοι υπογράφουν διατάγματα και ψηφίζουν νόμους για τον περιορισμό των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όσοι με την πολιτική τους προωθούν την ισοπέδωση του εργατικού δικαίου και την κατάργηση του συνδικαλισμού.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να δημοσιοποιούν παρόμοια περιστατικά και να προετοιμάζονται για μια κοινή μαζική παρέμβαση για το θέμα της παρακρατικής βίας εναντίον αγωνιστών του κινήματος.

Διαβάστε την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Δ. Στρατούλης: Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση στον συνδικαλιστή Νίκο Γουρλά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)