to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"Παράκληση" Μπαλτάκου για εξωδικαστικό συμβιβασμό στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power

Η επιστολή κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο.


Ο Τάκης Μπαλτάκος «πρωταγωνιστεί» και στην απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, σύμφωνα με την αποκαλυπτική επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Η επιστολή κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο.

Σε αυτή περιγράφεται συνάντηση του Γ. Αντωνόπουλου και του Αρ. Φλώρου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός για το σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας, η οποία πραγματοποιήθηκε «κατόπιν παρακλήσεως» του πρ. Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ο Αρ. Φλώρος ζήτησε εξωδικαστικό συμβιβασμό και όταν ο Γ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε, «εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν, και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται, επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση». Ισχυρίζεται μάλιστα πως ο Αρ. Φλώρος δηλώνει ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην «καταστροφή», όπως ο ίδιος θεωρεί της ζωής του, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και εμένα και μάλιστα ως πρώτον στη σειρά, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)