to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 19.08.2019

Κοινωνία

Aμετανόητος για τις ρατσιστικές του δηλώσεις ο Αμβρόσιος (βίντεο)

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Κυριακή ο, γνωστός για τον μισαλλόδοξο λόγο του, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος - Aλ. Χαρίτσης: Τέλος σε μια διαδρομή σκοταδιστικών αντιλήψεων - Δημ. Παπαδημούλης: Ακροδεξιός, ρατσιστής και διαρκής κήρυκας της μισαλλοδοξίας ο παραιτηθείς


Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, γνωστός για τις συχνότατες προκλητικές παρεμβάσεις του. Την παραίτησή του θα καταθέσει επισήμως σήμερα, Δευτέρα, στην Ιερά Σύνοδο, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.

Ο Αμβρόσιος ανακοινώνει την παραίτησή του μετά από 41 χρόνια, «για να προσέξει τον εαυτό του», στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Καλαβρύτων

Την Κυριακή ο Ιεράρχης τέλεσε την αποχαιρετιστήρια λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων και σε σύντομη ομιλία του αποχαιρέτησε το ποίμνιό του, ενημερώνοντας και επίσημα για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μητρόπολη μετά από 41 χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα.

Εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 12 Οκτωβρίου του 1978, στις 19 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα.

Aμετανόητος για τις ρατσιστικές του δηλώσεις

«Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να έχω μετανιώσει» είπε σήμερα ωμά ο ακροδεξιός πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στον ΑΝΤ1 χωρίς φυσικά να καταδικάσει τις δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, ενώ επιδόθηκε σε μια ακόμα ρατσιστική επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων μιλώντας για «ανώμαλη σχέση».

Αναφερόμενος στην καταδίκη του μετά από παλαιότερες ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις του, ο Αμβρόσιος είπε ότι «είναι παράσημο, είναι παράσημο η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο».

Aλ. Χαρίτσης: Τέλος σε μια διαδρομή σκοταδιστικών αντιλήψεων

Η παραίτηση Αμβροσιου βάζει τέλος  σε μια μακρά διαδρομή που σφραγίστηκε από τη συστηματική προώθηση σκοταδιστικών αντιλήψεων, αντιδραστικών θέσεων και ρατσιστικου-σεξιστικου λόγου. Είναι μια θετικη εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος, το σχόλιο του Αλ. Χαρίτση στο Τwitter

Δημ. Παπαδημούλης: Ακροδεξιός, ρατσιστής και διαρκής κήρυκας της μισαλλοδοξίας ο παραιτηθείς Αμβρόσιος

«Ακροδεξιός, ρατσιστής και διαρκής κήρυκας της μισαλλοδοξίας ο παραιτηθείς Αμβρόσιος. Κορυφαία του δήλωση ο χαρακτηρισμός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως της "χρυσής ελπίδας του έθνους". Τέτοιοι ιεράρχες εκθέτουν την εκκλησία και βλάπτουν την δημοκρατία!», το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της παραίτησης Αμβρόσιου.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, avgi.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)