to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 15.08.2020

Διεθνή

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού επειδή έκανε διακοπές στην Ιταλία

Ο πρόεδρος του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού Μάικλ Κόουλι υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, αφού πέρασε τις διακοπές του στην Ιταλία, αψηφώντας την προτροπή της κυβέρνησης να αποφεύγονται τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό.


Ο Κόουλι, πρώην υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί, αφού παραδέχτηκε στην εφημερίδα Irish Independect ότι έκανε διακοπές στην Ιταλία. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται στην Ιρλανδία επειδή αγνόησε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Να σημειωθεί ότι η αρχίατρος της Σκωτίας παραιτήθηκε τον Απρίλιο αφού αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η Ιταλία είναι μία από τις δέκα χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα της Ιρλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στη χώρα από την Ιταλία δεν μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως συμβαίνει με τους ταξιδιώτες από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας για να στηρίξουν τον πληττόμενο τομέα του τουρισμού.

Η Failte Ireland, ο οργανισμός τουρισμού της Ιρλανδίας, έλαβε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Ο Κόουλι ανέφερε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή δεν ήθελε το θέμα αυτό να αποσπάσει την προσοχή από το έργο που καταβάλει η Failte Ireland για να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)