to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 06.12.2021

Κοινωνία

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ, Παναγιώτης Ευστρατίου μετά και τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του σε υπόθεση ερωτικής συνεύρεσης με νεαρούς άνδρες και χρήση κοκαΐνης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσίευσε το dikastikoreportaz.gr, ο Παναγιώτης Ευστρατίου παραδέχτηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο ίδιος «ψάρεψε« τον έναν από τους νεαρούς μέσω ιστοσελίδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα κατέθεσε αστυνομικός του ΑΤ Ηλιούπολης γύρω στις 04.30 εξήλθε από την πολυκατοικία ο 26χρονος Έλληνας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση τού αποκάλυψε ότι είχε επισκεφθεί έναν φίλο του για να κάνουν παρέα. «Στη συνέχεια ρωτήσαμε αυτόν προκειμένου να καλέσει στο τηλέφωνο το άτομο που μας υπέδειξε και ανταποκριθείς ο έτερος (σ.σ.: ο δικαστής) κατέβηκε από την πολυκατοικία. Ερωτηθείς ο ένοικος του διαμερίσματος πολυκατοικίας από εμάς εάν γνωρίζει τον ύποπτο, μας αποκρίθηκε πως είναι φίλοι και ζητώντας του την ιδιότητά του μας απάντησε ότι ονομάζεται Ευστρατίου Παναγιώτης, δηλώνοντας ιδιότητα δικαστικού, αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έπειτα ρώτησα τον Ευστρατίου τι σχέση έχει με τον ύποπτο και μας απάντησε αυτολεξεί ότι μέσω ιστοσελίδας τον ψάρεψε και ήρθε σπίτι του προκειμένου να συνευρεθούν…».

«Με βρήκε από σελίδα γνωριμιών»

Απολογούμενος προανακριτικά ο 26χρονος Έλληνας επεσήμανε ότι εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με τους δύο συγκατηγορουμένους του στην Ομόνοια και έκαναν χρήση της σκληρής ναρκωτικής ουσίας shisha. «Περί τις 03.30 δέχτηκα από χρήστη σελίδας γνωριμιών GRINDR ένα μήνυμα για να συναντηθώ με κάποιον άγνωστο προς εμένα. Πράγματι δέχθηκα και αφού έλαβα μέσω μηνύματος εφαρμογής WHATSUP οδηγίες μετέβηκα στην Ηλιούπολη. Οι φίλοι μου ανέμεναν στο αυτοκίνητο και εγώ πήγα στο διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, όπου έκανα με τον κύριο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, χρήση κόκας, την οποία ο κύριος είχε στο σπίτι. Καθόμασταν στην κουζίνα. Φεύγοντας από το σπίτι του κυρίου με σταμάτησαν οι αστυνομικοί, με έψαξαν και βρήκαν την κόκα που είχα πάνω μου, που είχα αγοράσει από άγνωστο άτομο στην περιοχή της Ομόνοιας».

Απολογούμενος και ο Αλβανός φίλος του, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ληστείες και ναρκωτικά, επεσήμανε ότι εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στην Ομόνοια και έκαναν χρήση ναρκωτικών όταν ο 26χρονος δέχθηκε μια κλήση «δεν ξέρω από ποιον» και πήγαν στην Ηλιούπολη με το αυτοκίνητό του.

Για τον Παναγιώτη Ευστρατίου σχηματίσθηκε ξεχωριστή δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Στεφανάτο, και από εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας, στην Εισαγγελία Εφετών. Οι τρεις νεαροί άνδρες, ένας 24χρονος αλβανικής καταγωγής, ένας 32χρονος από τις Φιλιππίνες και ο 26χρονος Έλληνας ο οποίος «έκανε παρέα» στον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής σιδηροδέσμιοι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση και θα δικαστούν τον Μάρτιο του 2022, καθώς ορίστηκε ρητή δικάσιμος.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου είναι για πολλά χρόνια σύντροφος της πρώην προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαίρης Σαρπ. Ο ίδιος επελέγη για τη θέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ το Δεκέμβριο του 2019.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)