to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 17.11.2014

πηγή: topontiki.gr

Πολιτική

Παραιτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας - Εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη

Ο Ι. Ράμμος στην δήλωση της παραίτησής του αναφέρει ότι: «Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα μου σε υπόθεση η οποία ερευνάται από τη δικαιοσύνη, και παρότι η υπόθεση αυτή είναι άσχετη με τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για λόγους ευθιξίας και ηθικής τάξης, σας υποβάλω την παραίτηση μου»


Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ιωάννη Ράμμου, ζήτησε κι έλαβε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ιωάννης Ράμμος εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη που διερευνά η Δικαιοσύνη.
 
Την αποκάλυψη της εμπλοκής του Ι. Ράμμου στην υπόθεση έκανε το Βήμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος «μίζες 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και πέντε κατηγορουμένους περιέχει το πόρισμα των εισαγγελέων για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου και Πόπης Παπανδρέου, οι οποίοι εντόπισαν και τις δυο offshore του προέδρου του ΛΑΟΣ και του συγγενούς του. Πέντε πρόσωπα, πλην Καρατζαφέρη, εμπλέκονται στο πόρισμα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι τρεις από αυτούς είναι στρατιωτικοί: Πρόκειται για τους Σταύρο Κομνόπουλο και Αλέξανδρο Τσάτσο, οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες της γαλλικής εταιρείας KESTREL. Μαζί τους διώκονται και οι στρατιωτικοί Θ. Μόσχος, Ι. Ράμμος και Π. Στράντζαλης για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα».
 
Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη. Σε δηλώσεις του ο Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι: «Στην πορεία μας με διαφανείς διαδικασίες και καθαρή διοίκηση, δε θα επιτρέψω καμία σκιά. Ακόμα και για την παραμικρή υπόνοια, η μηδενική ανοχή είναι μονόδρομος. Ύψιστος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς».
 
Ο Ι. Ράμμος στην δήλωση της παραίτησής του αναφέρει ότι: «Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα μου σε υπόθεση η οποία ερευνάται από τη δικαιοσύνη, και παρότι η υπόθεση αυτή είναι άσχετη με τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για λόγους ευθιξίας και ηθικής τάξης, σας υποβάλω την παραίτηση μου».
 
«Όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως στην οποία εμπλέκομαι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές προς το πρόσωπό μου» ανέφερε ο κ. Ράμμος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)