to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:57 | 15.06.2016

left

Πολιτική

Παραιτηθείτε: Ακομμάτιστοι με μπλε περιτύλιγμα

Η γνωστή αφήγηση περί "ακομμάτιστων" πολιτών που θέλουν να διαδηλώσουν ξαναχτυπά κάνοντας την εμφάνισή της στα media. Μόνο που αυτή τη φορά κανείς δεν την πιστεύει.


“Δεν έχουμε σχέση με κόμματα, χρώματα, και συνδικάτα”. Σίγουρα μια βολική αφήγηση. Ειδικότερα γι' αυτούς που αν έδειχναν την πραγματική τους ταυτότητα, δεν θα είχαν την παραμικρή απήχηση στην κοινωνία. Ο λόγος για τις αυριανές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις με το σύνθημα “Παραιτηθείτε” που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στα social και κυρίαρχα media (βλέπε δελτίο Mega και Σκάι). Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στην “Εφ.Συν.” ότι το κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι το “σχέδιο Β' της ΝΔ”. Την ίδια ώρα η Συγγρού αρνείται παθιασμένα κάθε ανάμειξη δηλώνοντας ότι “οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη της μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν να λάβουν μέρος”.

Η αφήγηση αυτή της Ν.Δ., ωστόσο, καταρρίπτεται πολύ εύκολα: Αρκεί μια πρόχειρη ματιά στο πως επιχείρησε να στηθεί αυτό το “κίνημα”. Ας ξεκινήσουμε από τους διοργανωτές. Οι ίδιοι παρουσιάζονται ως “ακομμάτιστοι” φιλοευρωπαίοι οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα ζητούν “συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη”, δραστικές περικοπές, “μεταρρυθμίσεις” και βέβαια, παραίτηση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η “Εφ.Συν.” σε ρεπορτάζ της, οι 7 χρήστες του facebook που εμφανίζονται ως διοργανωτές του “Παραιτηθείτε” καταρρίπτουν από μόνοι τους την ταμπέλα του ακομμάτιστου. Πρόκειται για γνωστά και λιγότερο γνωστά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δηλωμένους “αντισυριζαίους” και συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις του Ιουλίου του “Μένουμε Ευρώπη”. 

Παρακάτω η λίστα:

Παναγιώτης Κωστούλας: Δικηγόρος, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Ελιά”

Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Ο γνωστός “Mr. Κολλαγόνο”. Το σχετικό προϊόν διαφήμιζε το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Έλλη Παπαγγελή

Στάθης Στάικος (Iskar Azif): Δηλώνει στο facebook “Anti-Syriza Fighter” και εμφανίζεται ως μπλόγκερ σε διάφορες ιστοσελίδες κατά της Αριστεράς και της κυβέρνησης

Μάνος Επιτροπάκης: Υπήρξε γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, στη συνέχεια στη κίνηση πολιτών “Δυναμική Ελλάδα”, έπειτα υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Ελιά” ενώ σήμερα είναι μέλος της Κ.Ε. Του ΠΑΣΟΚ

Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφές, τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ

Ελένη Κριτσιδήμα: Στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια υποψήφια με τη Ν.Δ. Στη Β' Πειραιά 

Σταματίνα Σταματάκου: Φοιτήτρια, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του “Μένουμε Ευρώπη” τον Ιούλιο ενώ σήμερα καλεί σε αυτές του “Παραιτηθείτε”

Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται καθώς το πρωί της Δευτέρας κορίτσια από το πρακτορείο Happy People models, με έδρα το Χαλάνδρι, μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς, σε Σύνταγμα και Ομόνοια, καλώντας τους να παραστούν στη διαμαρτυρία. Η ανάθεση(;) λοιπόν την καμπάνιας σε πρακτορείο μοντέλων αποτελεί και αυτή “αυθόρμητη αντίδραση”; Από ποιον έγινε; Υπάρχουν παραστατικά; Κόπηκαν τιμολόγια; Και τα ερωτήματα συνεχίζονται. 

Την πρόθεση του να διαδηλώσει μαζί με το κίνημα “Παραιτηθείτε” έκανε γνωστή και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης. Λέει μάλιστα ότι θα πάει “όχι ως αντιπρόεδρος της ΝΔ, αλλά ως Άδωνις Γεωργιάδης». Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" αναφέρει: “Είχαμε πει στην αρχή ως ΝΔ να αποφασίσουμε κεντρικά αν θα πάμε, για να μη φανεί ότι το "καπελώνουμε". Εφόσον οι διοργανωτές είχαν ζητήσει ότι δεν θέλουν εμπλοκή των κομμάτων, είχαμε πει ας μη φανεί ότι πάει τώρα η ΝΔ να ωφεληθεί από αυτό πολιτικά. Μετά όμως από τη δήλωση του κ. Φίλη, αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί το κόμμα να απαγορεύσει στα στελέχη του που θέλουν να πάνε, να παρευρεθούν, διότι πλέον τίθενται θέματα δημοκρατίας μετά από αυτή τη δήλωση”.

Η ομάδα Γεωργιάδη μαζί με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (Ψαριανός και Φωτήλας δήλωσαν ότι θα πάνε ενώ το κόμμα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση) εκτελεί τις απελπισμένες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας για “εκλογές τώρα”. “Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αποδειχθεί ότι πίσω από την αταξική κοινωνία που λανσάρισε πρόσφατα η Ν.Δ. και την ακομμάτιστη προβιά που προσπαθεί να επικοινωνήσει η ηγετική ομάδα της γαλάζιας παράταξης δεν υπήρχε τίποτε άλλο από την αγωνιώδη προσπάθειά της να καλύψει τα πολιτικά της αδιέξοδα”, σχολιάζει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Αυγή.

Η Νέα Δημοκρατία σε αδιέξοδο

Η διοργάνωση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ως κίνηση απελπισίας από την πλευρά της Ν.Δ., της οποίας το πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο είναι εμφανές. Όπως εύστοχα αναφέρει η Αυγή, η Ν.Δ. ανησυχεί γιατί γνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2019 και ως τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, το χρέος θα έχει ρυθμιστεί και η οικονομική ανάκαμψη θα είναι εμφανής. Όλα αυτά λοιπόν θα έχουν ως αποτέλεσμα να εκτοπιστεί μια και καλή από τον πολιτικό χάρτη. 

Αν είχε τους συσχετισμούς η ΝΔ δεν θα κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό της. Δεν θα κρυβόταν πίσω από ανόητα τσιτάτα του στιλ “χωρίς κόμματα, χωρίς παρατάξεις” που θυμίζουν φθηνό φοιτητικό συνδικαλισμό. Τσιτάτα που οι ίδιοι αναιρούν στο λεπτό παίζοντας με τη νοημοσύνη και τη λογική του κόσμου. Πρόκειται για τεράστια πολιτική έκπτωση που δεν αρμόζει σε ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί μάλιστα να αναλάβει την κυβέρνηση. Ας αποφασίσει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να συγκροτηθεί σε σοβαρή βάση (με ότι της απέμεινε) και να αφήσει τα ανέκδοτα όπως αυτό. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)