to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 07.12.2018

Κοινωνία

Παραχωρήσεις ακινήτων σε δήμους για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών

Την παραχώρηση μιας σειράς ακινήτων του Δημοσίου σε Δήμους, για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, προβλέπουν διατάξεις αρμοδιότητας της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που συζητείται αυτές τις μέρες στις επιτροπές της Βουλής.


Στόχος είναι η κάλυψη στεγαστικών και λειτουργικών αναγκών των Δήμων και η αξιοποίηση των ακινήτων αυτών για κοινωφελείς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα στέγαζαν υπηρεσίες πρώην Ειρηνοδικείων και μετά τη συγχώνευση των τελευταίων, παρέμεναν κενά.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρείται η κυριότητα 6 ακινήτων του Δημοσίου στους εξής Δήμους: στο Δήμο Μακρακώμης Φθιώτιδας, στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας και στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας.

Παράλληλα, παραχωρούνται 5 δημόσια ακίνητα (πρώην Ειρηνοδικεία και αυτά) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη στέγαση των υπηρεσιών του, με βάση τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Στόχος είναι, εκτός των άλλων, η μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου.

Επίσης, γίνεται παραχώρηση της κυριότητας μέρους ενός δημόσιου ακινήτου στο Δήμο Σφακίων, προκειμένου να κατασκευαστεί έργο διαχείρισης των λυμάτων και των απορριμμάτων της Χώρας των Σφακίων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου εκεί, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ουσιαστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του λαού.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)