to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 24.09.2018

Κοινωνία

Παραδόθηκε σε χρήση το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας μετά τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τις πλημμύρες του 2016

Κατά την τελετή που έγινε σήμερα στην περιοχή, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι δύο χρόνια μετά από τη θεομηνία του 2016, οι ζημιές αποκαθίστανται σταδιακά και τα έργα προχωρούν.


Παραδόθηκε σε χρήση το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας μετά τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τις πλημμύρες του 2016, που έπληξαν ακόμη την ιχθυόσκαλα, τον βιολογικό καθαρισμό, κατοικίες επάνω στο υπερυψωμένο πρανές και την παραλιακή ζώνη. Κατά την τελετή που έγινε σήμερα στην περιοχή, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι δύο χρόνια μετά από τη θεομηνία του 2016, οι ζημιές αποκαθίστανται σταδιακά και τα έργα προχωρούν.

"Λίγους μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το χρέος της πολιτείας είναι να μην χαθεί ούτε μια μέρα στο σχεδιασμό της επόμενης. Τα έργα που εγκαινιάζονται σήμερα και που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οφείλονται στον άριστο συντονισμό της Πολιτείας, της περιφέρειας και του δήμου, που έδωσαν αγώνα δρόμου και ψυχής για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια" τόνισε η υφυπουργός. Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι η Πολιτεία εγγυάται ότι "είναι απόλυτη προτεραιότητά της η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών ως κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό".

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί και αποκαταστάσεις φρεατίων, οδικών δικτύων, ρεμάτων, αγωγών ομβρίων υδάτων, καθώς επίσης και η άρση των καταπτώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Θερμαϊκού. Έγιναν ακόμη εργασίες συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων καθώς και αποκαταστάσεις πρανών στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, καθώς και στην τοποθεσία Αγνάντι Επανομής. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε, άλλωστε, στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στα αιτήματα και τις ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια για το σύνολο των παρεμβάσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, χαρακτήρισε υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι δυσκολίες στο Δήμο Θερμαϊκού ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, υποστήριξε πως με τα έργα "προστατεύονται δεκάδες κατοικίες, το Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας και η ιχθυόσκαλα της περιοχής, τα οποία σε κάθε βροχόπτωση γινόταν οι αποδέκτες πολλών κυβικών νερών, πλημμύριζαν και δημιουργούνταν πολλά προβλήματα".

Ο δήμαρχος στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία Πολιτείας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θερμαϊκού, προσθέτοντας πως έχουν απομείνει ακόμη δύο έργα, που αφορούν αφενός την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στη Νέα Μηχανιώνα και αφετέρου ασφαλτοστρώσεις, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

"Η υπουργός, κατά την παρουσία της, μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου, για να συζητήσουμε ποια ζητήματα αυτή τη στιγμή εκκρεμούν, ώστε να μπουν σε μια τροχιά υλοποίησης" πρόσθεσε ο κ.Μαυρομάτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)