to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 27.11.2019

Πολιτική

«Παραδοσιακός Μητσοτακικός κοτζαμπασισμός»: Το σχόλιο Παπαδημούλη για τα παζάρια διορισμών του πρωθυπουργού

«Ακραία ρουσφετοκρατία παραδοσιακού Μητσοτακικού κοτζαμπασισμού και ζημιά για τη Δημόσια Υγεία ο διορισμός των 112 διοικητών νοσοκομείων»


«Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 θα σηματοδοτήσει και το τέλος της περιόδου χάριτος, καθώς εκεί θα φανεί καθαρά η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μητσοτάκη». «Αφιερώνουμε τις δηλώσεις Δένδια κατά την επίσκεψή του στη Β. Μακεδονία, περί στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε όσους εξαπάτησε η ΝΔ, κατεβάζοντάς τους σε συλλαλητήρια με περικεφαλαίες και Βουκεφάλες».

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM (Κ. Παπαδάκη) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα ακόλουθα:

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 θα σηματοδοτήσει και το τέλος της περιόδου χάριτος, καθώς εκεί θα φανεί καθαρά η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μητσοτάκη

Η εισήγηση του EuroWorkingGroup για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, που υλοποιεί σταδιακά αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα τον Αύγουστο του ’18, με μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, αλλά και με την ενεργοποίηση της επιστροφής κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τώρα υλοποιεί όσα παρέλαβε από την κυβέρνηση Τσίπρα, «τρώει από τα έτοιμα». Ο δικός της προϋπολογισμός θα είναι αυτός του 2020 και θα σηματοδοτήσει και το τέλος της περιόδου χάριτος, καθώς εκεί θα φανεί καθαρά η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Μητσοτάκη.

Είχε υποσχεθεί ρυθμό ανάπτυξης 4%, μετά τις εκλογές το πήγε στο 3%, ενώ στον προϋπολογισμό κάνουν λόγο για 2,8%. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν γύρω στο 2%. Από την άλλη, οι περίφημες ελαφρύνσεις των 6 δισ. προεκλογικά, έγιναν 1 δισ. κι από αυτό το 70% πάει στα μεγάλα εισοδήματα, κυρίως μέσα από τη μείωση της φορολογίας των κερδών για τις επιχειρήσεις και της φορολογίας για τα μερίσματα, που δεν αφορούν το 95% του ελληνικού λαού.

Και για τη μεσαία τάξη, που την είχαν «μπουκώσει» με υποσχέσεις, δεν υπάρχουν οφέλη, αλλά αντίθετα επιβαρύνσεις, που θα έρθουν μέσα από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον πραγματικά «μεσαίο», δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση.

Για παράδειγμα, ένας μεσαίος μισθωτός με 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα έχει μια φορολογική ελάφρυνση ύψους 58 ευρώ μέσα στον χρόνο. Η δε μείωση του χαμηλού φορολογικού συντελεστή προβλέπεται να εξανεμιστεί, αφενός από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αφετέρου από την υποχρέωση των χαμηλόμισθων να έχουν το 30% των εισοδημάτων τους σε ηλεκτρονικές πληρωμές, προκειμένου να μην τους μειωθεί το αφορολόγητο.

Ακραία ρουσφετοκρατία παραδοσιακού Μητσοτακικούκοτζαμπασισμού και ζημιά για τη Δημόσια Υγεία ο διορισμός των 112 διοικητών νοσοκομείων

Έχουμε ένα όργιο ρουσφετολογίας. Οι 112 διοικητές των νοσοκομείων διορίστηκαν με ακραία ρουσφετολογικά κριτήρια. Η πλειοψηφία από αυτούς δεν έχει καμία σχέση με την Υγεία, είναι άνθρωποι στενά κομματικοί, απόστρατοι, αποτυχόντες πολιτευτές. Η κορυφή του παγόβουνου ήταν ο 80χρονος κ. Πατέρας, τον οποίο, επειδή ξεσηκώθηκαν ακόμα κι οι... πέτρες, εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Αυτό δείχνει τη ρουσφετοκρατία, που δεν έχει καμία σχέση με τα περί αριστείας και αξιοκρατίας, με τα οποία πιπίλαγε τον κόσμο ο Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά έλεγε στον Παπαχελά ότι δεν θα διορίσει αποτυχόντες πολιτευτές στα νοσοκομεία. Κι έκανε το ανάποδο.

Ο δε Κικίλιας, από ό,τι διαβάζω, έπαιξε σε αυτό το θέμα τον ρόλο του κομπάρσου. Ήταν το γραφείο Μητσοτάκη, αυτό το «υπερ-όργανο» που έχει φτιαχτεί στο Μαξίμου, που «έκοψε κι έραψε». Και αυτό δεν είναι μόνο ακραία ρουσφετοκρατία παραδοσιακού Μητσοτακικούκοτζαμπασισμού, θα είναι ζημιά και για τη Δημόσια Υγεία. Γιατί αν βάλεις τέτοιους επικεφαλής στα δημόσια νοσοκομεία, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τους Έλληνες πολίτες.

Αφιερώνουμε τις δηλώσεις Δένδια, περί στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά την επίσκεψή του στη Β. Μακεδονία, σε όσους εξαπάτησε η ΝΔ, κατεβάζοντάς τους σε συλλαλητήρια με περικεφαλαίες και Βουκεφάλες

Αυτή την ώρα στο Ευρωκοινοβούλιο έρχεται να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η Κομισιόν μετά από πολλές αναβολές και ταλαιπωρίες. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γιατί εκτιμάμε ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι χειρότερη από αυτή του Γιούνκερ.

Για τα θέματα που μας αφορούν ιδιαίτερα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε εδώ στο ΕΚ. Σε ό,τι αφορά αυτό που έχει ανακαλύψει εσχάτως ο Κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή είναι ελλιπής η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα στο προσφυγικό, θυμίζω ότι προεκλογικά έλεγαν ότι φταίει ο Τσίπρας. Τώρα ανακαλύπτουν ότι φταίει ο Ερντογάν, οι γεωπολιτικές συνθήκες και η ελλιπής ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας, που είναι ένα συνεχές φαινόμενο, χρειάζεται επιτέλους να ενεργοποιηθούν αυστηρές κυρώσεις, με βάση το πλαίσιο που αποφασίστηκε το καλοκαίρι από τη Σύνοδο Κορυφής, μετά από την επίμονη προσπάθεια των Τσίπρα και Αναστασιάδη.

Είναι ευθύνη του Μητσοτάκη να πιέσει και να φτιάξει συμμαχίες, ώστε να υπάρξουν επιτέλους κυρώσεις για την Τουρκία και να πάψουν να τη «χαϊδεύουν» διάφορες μεγάλες χώρες της Ευρώπης, λόγω γεωπολιτικών ή κυνικών οικονομικών συμφερόντων.

Και σε αυτά τα θέματα, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το σωστό, μπορεί να λογαριάζει και στη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως στηρίζουμε όσα είπε χθες ο Δένδιας κατά την επίσκεψή του στη Β. Μακεδονία, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ενταξιακή προοπτική της Β. Μακεδονίας.

Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα και αφιερώνουμε αυτές τις δηλώσεις Δένδια σε όσους εξαπάτησε η ΝΔ, κατεβάζοντάς τους σε συλλαλητήρια με περικεφαλαίες και Βουκεφάλες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)