to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 01.06.2022

Κοινωνία

Παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Αλληλεγγύη για Όλους στους Γιατρούς του Κόσμου

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στην έδρα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα, κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης για Όλους», συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού. Παραδόθηκαν 35 κιβώτια με γάζες και γάντια αποστειρωμένα, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς, παυσίπονα, παιδικά σιρόπια, αντιβηχικά και betadine.


Πρόκειται για την δεύτερη παράδοση καθώς είχε προηγηθεί η παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως ειδών διατροφής και προσωπικής υγιεινής  καθώς και κατάθεση χρηματικού ποσού για την ενίσχυση των δράσεων τους, στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας που διοργανώθηκε από την «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, για την ενίσχυση του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.

Όπως τονίζει η Αλληλεγγύη για όλους:

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις που οργανώνουν οι Γιατροί του Κόσμου τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όσο και στον διασυνοριακό σταθμό στο Σιρέτ, στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας.

Συμφωνήσαμε για την ανάγκη να συντονίσουμε τις δράσεις, καθώς οι πληγές του πολέμου παραμένουν ανοικτές και οι ανάγκες του ουκρανικού λαού τεράστιες.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που οι ανάγκες κάλυψης των προσφυγικών πληθυσμών, συνοδεύονται από την ένταση της οικονομικής κρίσης και στην χώρα μας, κρίση που θίγει κυρίως τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτές τις συνθήκες συμφωνήσαμε να αναζητήσουμε και νέα πεδία στενής συνεργασίας ανάμεσα στις συλλογικότητες μας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς των Γιατρών του Κόσμου οι Ευγενία Θάνου (γενική διευθύντρια), Άγης Τερζίδης (γενικός γραμματέας ) Τάσος Υφάντης ( επιχειρησιακός διευθυντής) , Αγγελική Μαυρίκου (υπεύθυνη τμήματος εθελοντών)

Από πλευράς της «Αλληλεγγύης για Όλους»  οι: Υδραίος Μιχάλης (συντονιστής ) Ποθητός Παρασκευάς και Σαγρεδάκης Γιώργος (συνεργάτες της συλλογικότητας).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)