to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 04.07.2019

πηγή: documentonews.gr

Πολιτική

Παραδοχή Βαρβιτσιώτη: Τα 37 δισ. ευρώ προορίζονται για τις τράπεζες (βίντεο)

Μπορεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να «άδειασε», και αυτός με τη σειρά του, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για την ανάγκη πιστοληπτικής στήριξης, αλλά είπε πως το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ θα έχει προορισμό... τις τράπεζες.


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Τα 37 δισ. είναι για να μειωθούν τα πλεονάσματα όχι για τις τράπεζες (βίντεο)

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΑΝΤ1, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης στην οποία αναφέρθηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου «δεν χρειάζεται» και ότι διαφωνεί με αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όμως, στη συνέχεια είπε: «Αυτό που είπε ο κ. Παπαδημητρίου είναι κάτι το οποίο, νομίζω, ότι το ακούνε όλοι πολύ σοβαρά. Και αυτό λέει, ότι τα 37 δισεκατομμύρια που έχει παρκαρισμένα η χώρα στο Λουξεμβούργο αυτή τη στιγμή, να τα αξιοποιήσουμε για να ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα το θέμα των κόκκινων δανείων».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σπίρτζη ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορούν πάλι τα λεφτά να δοθούν στις τράπεζες. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έλυσε το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων με αποτέλεσμα να υπάρχει φτηνός δανεισμός και, συνεπώς, «έδειξε» για πού προορίζονται αυτά τα χρήματα.

Ωστόσο, εκτός των άλλων, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «συνελήφθη» αδιάβαστος και έσπευσε να τον διορθώσει ο Γιώργος Παπαδάκης που είπε: «δεν μπορούν να δοθούν (σ.σ. τα χρήματα) στις τράπεζες κ. Βαρβιτσιώτη. Δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν στις τράπεζες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)