to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 01.09.2020

πηγή: documentonews

Πολιτική

Παραδοχή Θεοχάρη: Πήραμε το ρίσκο με τη Σερβία γιατί είναι φίλοι μας

Στην ομολογία του ρίσκου που πήρε η κυβέρνηση με το άνοιγμα των συνόρων στη Σερβία προχώρησε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού, αποδίδοντας παράλληλα την αποκλειστική ευθύνη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στους πολίτες.


«Δώσαμε λύσεις με τη Σερβία. Δεν πήγαν στο Μαυροβούνιο αυτοί οι άνθρωποι. Άνοιξαν τα σύνορα και πέρασαν. Το γεγονός ότι αργότερα έπρεπε η Σερβία να κλείσει -γιατί εκεί πήραμε κι ένα ρίσκο. Εκεί, βλέπαμε ότι επιδημιολογικά άντεχε ακόμα η Σερβία και επειδή ακριβώς έχουμε αυτή τη σχέση των λαών, θέλαμε να στηρίξουμε το άνοιγμα των συνόρων» παραδέχτηκε ο Χάρης Θεοχάρης, εννοώντας ουσιαστικά ότι τα κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά με τους Σέρβους αποτέλεσαν αιτία έκθεσης σε κίνδυνο.

Πάρα ταύτα, ισχυρίστηκε πως αιτία για την έξαρση του κορονοϊού δεν είναι ο τουρισμός, αλλά η χαλαρότητα των πολιτών και κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει να χτυπά τον κλάδο. Βέβαια, σε άλλη αποστροφή του, ο υπουργός επισήμανε τις λεπτές ισορροπίες που κλήθηκε να τηρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να συνδυαστεί το άνοιγμα του τουρισμού με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο Χ. Θεοχάρης υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είπε ποτέ πως δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων, αλλά ότι απάντησε με βάση τα τότε δεδομένα σε ερώτηση τηλεθεατή. Βέβαια, η αύξηση της πληρότητας συντελέστηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δήλωσή του. Ενδιαφέρον έχει, όμως, το γεγονός ότι κατά την τοποθέτησή στη Βουλή ο υπουργός έκρινε ότι η αύξηση της πληρότητας δεν αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. «Δεν είναι σημαντικό αν θα είναι 65% ή 85% η πληρότητα όσο το να τηρούνται οι αποστάσεις και οι κανόνες», ήταν τα λόγια του.

Κλείνοντας, τόνισε πως «θα γίνει κάθε προσπάθεια να κερδίσουμε τον κάθε τουρίστα», κάνοντας λόγο για παράταση της τουριστικής σεζόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)