to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 18.01.2023

Πολιτική

Παραδoχή Οικονόμου για παρακολούθηση Φλώρου - Κατηγορεί θύλακα μέσα στην ΕΥΠ

Μετά από βδομάδες κοροϊδίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ την ύπαρξη κέντρου παρακολούθησης αξιωματούχων μέσα στην ΕΥΠ ωστόσο υποστήριξε πως αυτό δρούσε από μόνο του και εν αγνοία του πολιτικού προϊσταμένου της υπηρεσίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη


Από τη στιγμή που το Documento έφερε στο «φως» τα ονόματα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση προσπαθούσε να υποβαθμίσει την υπόθεση και παράλληλα να εκτοξεύσει λάσπη κατά της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν, το Μαξίμου αναγκάστηκε να αλλάξει τη ρητορική του, προχωρώντας σε αναδιπλώσεις και στην απόδοση ευθυνών σε… χίλιους δυο παράγοντες, εκτός του κύριου υπεύθυνου, του πρωθυπουργού ο οποίος από τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του είχε θέσει υπό τη σκέπη του τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε μετά τα δημοσιεύματα του Documento για τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος ήταν «καλωδιωμένος» από την ΕΥΠ η οποία μάλιστα έχει συντάξει και εξευτελιστική προς αυτόν έκθεση. Πλέον, το Μαξίμου παραδέχεται εμμέσως ότι ο στρατηγός παρακολουθείτο, ωστόσο τα «ρίχνουν» σε «κομμάτι της ΕΥΠ» και σε ορισμένως που «πιθανώς λειτουργούσαν «εκτός λογικής και πλαισίου», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ.

«Εάν υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, αυτό θα φανεί, δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι», υπογράμμισε ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το να παρακολουθούνται οι καταγεγραμμένοι στόχοι, αλλά από κομμάτι της ΕΥΠ. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί δεν έχει καταγγείλει, ονοματίσει ή και τιμωρήσει το εν λόγω «κομμάτι» που -κατά τη ρητορική του Μαξίμου- δρα «ρυπαρά» εντός ΕΥΠ.

Γιατί δεν βγαίνει ευθέως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καθ’ ύλην αρμόδιος (προϊστάμενος της ΕΥΠ) ώστε να πει στους πολίτες τι ακριβώς έχει συμβεί; Αντ’ αυτού, επιλέγει την επίθεση κατά όσων αποκαλύπτουν τα όσα συμβαίνουν στην υπηρεσία που… διοικεί.

Πηγή: Documento

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)