to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 16.02.2021

Πολιτική

Παραδοχή Λιβάνιου για το χαρτάκι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ

«Είτε ήταν απλός βλαξ, είτε ήταν βλαξ προβοκάτωρ αυτός που κόλλησε το περιβόητο χαρτάκι στην ΕΡΤ, η βλακεία του ηττήθηκε», είπε στη Βουλή ο Θοδωρής Λιβάνιος, για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε φερέφωνο της. Πρόσθεσε ότι «η εικόνα από την Ικαρία έπαιξε στην ΕΡΤ», ξεχνώντας (βολικά) ότι αυτό έγινε κατόπιν των σφοδρών αντιδράσεων των χρηστών των social media και της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Παραδέχτηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τη λογοκρισία στην ΕΡΤ, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, το χαρτάκι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ. Φυσικά, και βολικά, το απέδωσε είτε σε βλακεία, είτε σε προβοκατόρικη βλακεία, παίρνοντας... όρκους ότι η εικόνα προβλήθηκε στην ΕΡΤ.  «Πόσο θέλατε να παίξει;» είπε χαρακτηριστικά - πάντως όχι τρία δευτερόλεπτα...

Ο Θοδ. Λιβάνιος απαντώντας στον Μ. Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε συγκεκριμένα:

«Κάποιος που κόλησε το περιβόητο χαρτάκι, κατά την προσωπική μου άποψη, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι, είναι βλαξ. Είτε είναι βλάξ απλός είτε προβοκάτωρ βλάξ. Είτε βλαξ διότι νόμιζε ότι έτσι θα προσφέρει υπηρεσία στην κυβέρνηση, είτε προβοκάτωρ βλαξ, διότι νόμιζε ότι θα προσφέρει υπηρεσία στην αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση η βλακεία αυτή ηττήθηκε. Ηττήθηκε για έναν απλό λόγο. Έπαιξε ή όχι στο δελτίο των εννέα το βράδυ του Σαββάτου, για παράδειγμα, η δήλωση του κυρίου Ηλιόπουλου; Έπαιξε στο δελτίο των 12, το μεσημέρι, η περιβόητη φωτογραφία ή δεν έπαιξε; Έπαιξε η φωτογραφία στις τρεις το μεσημέρι την Κυριακή ή δεν έπαιξε; Έπαιξε η φωτογραφία στις εννιά το βράδυ ή δεν έπαιξε; Πόσο να παίξει; Και το βίντεο έπαιξε. Πόσο θέλατε να παίξει;»

Ο Θοδ. Λιβάνιος δεν σταμάτησε εκεί, αλλά πέρασε και στον καθαρό κιτρινισμό αναφερόμενος στη φωτογραφία «του Τσίπρα στο κότερο». Είπε συγκεκριμένα: «Και ρωτάω λοιπόν: Η φωτογραφία του κ. Τσίπρα από το κότερο, πότε έπαιξε στην ΕΡΤ; Ο κ. Τριανταφυλλίδης μου είπε ότι είμαι ο βελούδινος ντελιβεράς συμφερόντων. Ρωτάω λοιπόν, η φωτογραφία του κ. Τσίπρα έπαιξε τρεις μέρες μετά, αφότου έκανε δήλωση ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ή δεν έπαιξε; Αλλά φαίνεται τότε τα social media δεν σήκωναν το θέμα. Ακούστηκε στον αέρα εκπομπής, ‘θα μιλήσει ο υπουργός όση ώρα θέλει' ή δεν είχε ακουστεί; Ακούστηκε στον αέρα αυτό το πράγμα ή δεν ακούστηκε; Υπήρχε κόντρα δημοσιογράφου με κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν υπήρχε; Ο οποίος ανέφερε ότι ‘κάναμε λάθος στη διαχείριση της ΕΡΤ'; Υπήρξαν γύρω στις 10 παραιτήσεις στελεχών από την ΕΡΤ, επί των ημερών σας ή δεν υπήρξαν;"».

Μ. Κάτσης: Εμείς δεν βρήκαμε καν ΕΡΤ, είχατε ρίξει μαύρο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, είχε επισημάνει λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην ολομέλεια, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ΕΡΤ επειδή είχε "πέσει το μαύρο" της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο υφυπουργός απάντησε ...αμήχανα, λέγοντας: «Κάποιες παθογένειες οδήγησαν σε αυτό. Το εάν έγινε σωστά ή δεν έπρεπε, είναι άλλη κουβέντα,. Νομίζω ότι πλέον έχει κριθεί», πριν περάσει μια ακόμη φορά σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέρετε τι λάθος κάνατε σείς; Συνεχίσατε τις ίδιες και χειρότερες παθογένειες»

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)