to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 17.01.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παραδοχή Κεραμέως: Η τηλεκπαίδευση είναι εκτός λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργείο Παιδείας εδώ και δυο μήνες κατήγγειλαν την Αρχή ότι επικαλείται προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα


Έκθετοι είναι για μια ακόμα φορά η Νίκη Κεραμέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς αποκαλύπτεται ότι εδώ και δυο μήνες έλεγαν ψέματα όσον αφορά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τηλεκπαίδευση που ήταν από τις βασικότερες αιτίες που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας, αναγκάστηκε να ομολογήσει καθώς μια ημέρα νωρίτερα η Αρχή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την πορεία των διορθώσεων που ήταν υποχρεωμένο να κάνει το υπουργείο όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι το υπουργείο  με υπόμνημα που κατέθεσε στις 14/1/2022 ενημέρωσε την Αρχή για τις ενέργειές του σε σχέση με τις ελλείψεις που είχε εντοπίσει εδώ και δυο μήνες η Αρχή στις υποχρεώσεις του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη συμμόρφωσή του με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων σε σχέση με τις διαδικασίες που εφαρμόζει για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως ομολογεί ότι η απόφαση της Αρχής έθετε τεχνικά ζητήματα που έπρεπε να ικανοποιηθούν προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα ομολογούν ότι υπάρχει ένα τελευταίο τεχνικό ζήτημα που ακόμα δεν έχει λυθεί.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έθετε πολύ σοβαρά ζητήματα για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και τα προσωπικά δεδομένα είχε εκδοθεί στις 16 Νοεμβρίου του 2011.

Τότε Νίκη Κεραμέως και Γιάννης Οικονόμου έκαναν το άσπρο-μαύρο, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Αρχής δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Παιδείας στις 18 Νοεμβρίου 2011, ήταν εξαιρετικά επιθετική κατά της Αρχής αναφέροντας πως η απόφαση «εκπλήσσει λόγω των εσφαλμένων της παραδοχών, αλλά και λόγω της ξαφνικής αλλαγής πλεύσης εκ μέρους της Αρχής και παράκαμψης του διαρκούς διαλόγου της με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως έκανε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε διατυπώσει τα σοβαρά ερωτήματα που προέκυψαν από την απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και έβγαζαν επί της  ουσίας εκτός την τηλεκπαίδευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωνε στις 18 Νοεμβρίου 2021 ότι: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην απόφασή της για την τηλεκπαίδευση επικαλείται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως πολύ αναλυτικά αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του. Σε κάθε περίπτωση, μέσω των συμβάσεων και των ειδικών όρων που μπήκαν στις συμβάσεις αυτές, που είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι, προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση».

ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ομολογία ενοχής η "συμμόρφωση" του υπουργείου Παιδείας προς τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Την πικρή γεύση των λεγόμενων της που τώρα αναγκάζεται να καταπιεί γεύεται σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Αφού την ανάγκην φιλoτιμίαν ποιούμενη, ανακοίνωσε  (πανηγυρίζοντας "μεσ' στην καλή χαρά", ως συνήθως) ότι άρχισε να συμμορφώνεται προς τις  3 από τις 4 υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το σκάνδαλο Cisco.

Kατέπεσαν έτσι όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα.

- Σκάνδαλο Cisco υπήρξε. Το αποδεικνύει η τωρινή "συμμόρφωση"-ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας

- Διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών συνέβη

- Διαβίβασή τους στις ΗΠΑ έγινε

- Καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής προς το Υπουργείο εκδόθηκαν

- Κοινοβουλευτικές μάχες δόθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιώθηκε για την επιλογή του να "ταράξει στη νομιμότητα" το υπουργείο Παιδείας και την Cisco

Μετά από όλα αυτά,  το υπουργείο υποχρεώθηκε  να εγκαταλείψει  τους λεονταρισμούς και δεν αμφισβήτησε δικαστικά την απόφαση της ΑΠΔΠΧ, όπως απειλούσε ακόμη και πριν τρεις μέρες στη Βουλή η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός  έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και άρχισε να πίνει το πικρό ποτήρι της "συμμόρφωσης".

Να το θυμάται αυτό την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τη Βουλή ή να ξεστομίσει συκοφαντικούς ισχυρισμούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα παρακολουθούμε στενά τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο θα  ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της  Αρχής.

Ζητάμε να δοθεί στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατατέθηκε στην ΑΠΔΠΧ.

Αλλά αυτό αφορά στο μέλλον και ελπίζουμε το όργιο παρανομίας  να διορθωθεί.

Ως προς το παρελθόν όμως,  η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και έχει πολύ μέλλον.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει παλαιότερα,  ευχόμαστε "καλά ξεμπερδέματα" στην κυρία υπουργό  και ακόμη καλύτερα στην Cisco.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)