to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 10.12.2020

Πολιτική

Παραδοχή Κακλαμάνη για «σημαντικό λάθος» στο άνοιγμα του τουρισμού

«Θεωρήσαμε ότι κερδίσαμε τον πόλεμο αλλά είχαμε κερδίσει μόνο μια μάχη» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκρίνοντας το πρώτο και το δεύτερο κύμα κορονοϊού. «Ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας», σχολιάζει ο αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.


Μιλώντας σην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο Ν. Κακλαμάνης τόνισε ότι η διαφορά του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το πρώτο είναι ότι την άνοιξη ο ιός έτρεχε πίσω από τα μέτρα ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

«Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό. Ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων εμείς τον κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά τους πανηγυρισμούς του καλοκαιριού από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη με τις φιέστες της “ανεμελιάς” στη Σαντορίνη, ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας», σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει «τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα» και να θωρακίσει «εδώ και τώρα» το σύστημα υγείας.

Ο Στ. Καλπάκης τονίζει πως «δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο για να παραδεχτούν ότι η διαχείριση που κάνουν αποτελεί τη βασική αιτία της ιλιγγιώδους διασποράς του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι».

«Πρώτος ήταν ο κ. Γεωργιάδης που είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις της για τις συνέπειες του άκρατου ανοίγματος του τουρισμού. Μετά ακολούθησαν με παρόμοιες δηλώσεις τους η κα Μπακογιάννη και ο κ. Βαρτζόπουλος.  Σήμερα έρχεται και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης να το επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι τον Ιούνιο έγινε σημαντικό λάθος με το άνοιγμα του τουρισμού, γιατί… ξεθάρρεψαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Είναι πλέον επιτακτικό θέμα προστασίας της υγείας των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει επιτέλους τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τον καλούμε να θωρακίσει εδώ και τώρα το σύστημα υγείας. Κάθε μέρα που καθυστερεί το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς γίνεται ολοένα και πιο βαρύ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)