to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 14.03.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Παραδέχεται ο Βορίδης ότι μπλόκαρε το νομοσχέδιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι χρειάζονται «δικλείδες ασφαλείας» - «Αυτοί είστε κύριε Βορίδη, όμηροι της διαφθοράς» σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης


Άνω κάτω είναι η Νέα Δημοκρατία από την απόπειρα του υπουργείου Δικαιοσύνης να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία υπέρ των προστατευόμενων μαρτύρων. Το πρώτο επεισόδιο της υπόθεσης εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου έγινε χαμός, ενώ τη σκυτάλη πήραν έξι γαλάζιοι βουλευτές.

Τώρα ο Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε και επίσημα τη διαφωνία του στην ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, απαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη.

«Διαβάζω ότι ανακατεύεστε και σε ξένα χωράφια», είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη και προσέθεσε: «Στο υπουργικό Συμβούλιο, από ό,τι διαβάσαμε, η συνιστώσα του ΛΑΟΣ, δηλαδή εσείς ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πλεύρης, κάνατε μια μεγάλη φασαρία. Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Και μάθαμε ότι κάνατε φασαρία. Και έρχεστε εδώ τώρα και μας μιλάτε για διαφάνεια», είπε ο κ. Ζαχαριάδης που προσέθεσε ότι η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2021. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε επίσης ότι μια ημέρα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, «τα πρωτοξάδελφα του κ. Βορίδη, οι σαμαρικοί δηλαδή, βουλευτές, κατέθεσαν ερώτηση που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ζητάει η Ευρώπη και η διεθνής νομιμότητα».

«Αυτοί είστε κύριε Βορίδη, όμηροι της διαφθοράς. Δίνετε διαπιστευτήρια, δίνετε εξετάσεις. Είχατε ή δεν είχατε έγγραφο της Διεθνούς Διαφάνειας, για την ενσωμάτωση της Οδηγίας;», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «η απάντηση είναι ότι βεβαίως και θα ενσωματωθεί η Οδηγία. Το ότι υπάρχει όμως αναντιρρήτως ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο χρήσεως της προστασίας των μαρτύρων, για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι, αυτό επίσης υπάρχει. Και επειδή αυτό το προηγούμενο γεννά την ανάγκη να υπάρξουν, σε αυτή τη χώρα, δικλείδες ασφαλείας, αυτό προφανώς απασχολεί» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε:

«Αυτό το κακό ιστορικό προηγούμενο που συνδέεται με τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, που ως αποτέλεσμα αυτής της σκευωρίας σήμερα, βρίσκεται πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας, για κακούργημα δηλαδή, για την ηθική αυτουργία. Αυτό λοιπόν είναι που αποτελεί τη βάση, να βάλουμε θεσμικές εγγυήσεις ώστε βεβαίως αυτοί οι μάρτυρες να παίζουν τον ρόλο τους αλλά ταυτόχρονα να είναι και, υπό μια ευρεία έννοια, υπεύθυνοι γι΄ αυτά τα οποία καταθέτουν, αν τυχόν τα έχουν καταθέσει ψευδώς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)