to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 14.01.2021

Πολιτική

Παραδέχεται ο ΕΟΔΥ τα ...statistics για την Κοζάνη, αλλά «δεν επηρέασαν» τις εισηγήσεις για μέτρα

Παραδέχεται επί της ουσίας ο ΕΟΔΥ ότι υπήρξαν κρούσματα στην Κοζάνη που δηλώθηκαν εβδομάδες μετά την καταγραφή τους, καθώς γνωστοποιεί ότι έχει επιληφθεί, μετά από σχετική ενημέρωσή της, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ισχυρίζεται ωστόσο ότι το γεγονός «δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη μέτρων περιορισμού στη συγκεκριμένη περιοχή»


Ο ΕΟΔΥ, συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει «κακόβουλο και συκοφαντικό» σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "δημοκρατία", σχετικά με ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων από ιδιωτικό εργαστήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Παραδεχόμενος την ύπαρξη του προβλήματος, προσθέτει ότι «για το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει επιληφθεί, μετά από σχετική ενημέρωσή της, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται καθυστερημένη δήλωση κρούσματος από υπόχρεο στο μητρώο COVID-19».

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι «το ανωτέρω γεγονός δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς την περίοδο εκείνη (Νοέμβριος 2020) το επιδημιολογικό φορτίο στην ΠΕ Κοζάνης ήταν ούτως ή άλλως υψηλό».

«Στον ΕΟΔΥ λαμβάνει χώρα συνεχής και  ενδελεχής ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνάρτηση με επιπρόσθετους δείκτες για την πορεία της πανδημίας, όπως τα δεδομένα από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας (νοσηλείες σε απλές κλίνες, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έκβαση των ασθενών), ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών εξετάσεων και η παρουσία ευπαθών ή ευάλωτων ομάδων στον πληθυσμό κάθε περιοχής. Το σύνολο των πληροφοριών που προκύπτουν αξιολογούνται καθημερινά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εισηγούνται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού» αναφέρει ο Οργανισμός και τονίζει ότι όλες ανεξαιρέτως οι αναλύσεις έχουν ως βάση την ημερομηνία δειγματοληψίας των κρουσμάτων και όχι την ημερομηνία δήλωσής τους στο μητρώο COVID-19.

Διαβάστε ακόμη:  Παρέμβαση εισαγγελέα για τα... ΕΟΔΥ statistics με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα από την Κοζάνη

tags: ΕΟΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)